Razie de amploare pe șoselele din vestul țării; peste 300 de sancțiuni în doar 3 ore

1

Polițiști rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara au acționat ieri, pe principalele drumuri publice, în sistem integrat, în cadrul unor acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și reducerea victimizării prin accidente rutiere.

Polițiștii rutieri au verificat modul în care conducătorii auto și ceilalți participanți la trafic respectă regulile de circulație pe drumurile publice, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță rutieră și pentru prevenirea oricăror evenimente pe drumurile publice.

2

Timp de 3 ore, polițiștii au verificat peste 600 de autovehicule, iar în cazul în care au fost constatate abateri de la normele legale, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în total fiind aplicate 337 de sancțiuni, în valoare de aproape 120.000 lei. Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 233 sancțiuni contravenționale.

3

Celelalte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și privind transportul de persoane și pentru nerespectarea altor norme rutiere. Ca măsură complementară, au fost reținute 26 de permise de conducere, pentru viteză excesivă și depășire neregulamentară și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

4

Polițiștii rutieri acționează în permanență pe drumurile publice pentru ca participanții la trafic să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație și să manifeste o conduită preventivă și civilizată în trafic, astfel încât riscul rutier să fie diminuat. Conduceți preventiv și responsabil! Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritare“, se precizează în comunicatul remis presei de IPJ Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei