Purtarea măștii în spații deschise devine obligatorie de astăzi și la Goruia și Marga

a

Goruia și Marga sunt cele două localități cărășene în care, de astăzi, devine obligatorie purtarea măștii și în spațiile publice deschise. Măsura a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin în ședința de ieri și vine ca urmare a creșterii ratei de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori.

Dintre celelalte măsuri adoptate pentru cele două localități amintim: Organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate; Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună; Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise; În interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. Toate măsurile ce se impun a fi respectate se găsesc pe pagina prefecturii Caraș-Severin.

Vă reamintim că În județul Caraș-Severin s-au înregistrat în ultimele 14 zile 571 de infectări și 54 de focare de coronavirus. Dintre acestea 49 de focare sunt în municipiul Reșița unse sunt diagnosticate pozitiv 365 de persoane cu o incidență de 4,32 la mia de locuitori. Celelalte localități cu o incidență de peste 1,5 la mia de locuitori sunt: Târnova, Brebu, Slatina Timiș, Coronini, Pojejena, Ciclova Română, Cărbunari, Doclin, Șopotul Nou, Lupac, Carașova, Copăcele, Ciudanovița, la care se adaugă de astăzi cele două localități menționate anterior, Goruia și Marga.

Nerespectarea purtării măștii în spațiile publice deschise și închise se sancționează cu amendă de la 500 la 2,500 de lei, plătibilă jumătate în termen de 14 zile.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei