Provocarea verii: RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI – campanie antifumat

 

antifumat

„Renunți și câștigi” este o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Scopul programului este îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor. Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni, respectiv între 1 iunie și 12 iulie 2021, inclusiv. În acest timp participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită.

Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe pagina de internet renuntisicastigi.ro, va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, o excursie în valoare de 1200 euro. Fiecare participant însă va primi un premiu oferit de către editura Viață și Sănătate. Înscrierile la concurs se pot face de pe site- ul renuntisicastigi.ro, până în 31 mai 2021.

Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Agenția Națională Anti-Drog, Societatea Română de Medicină a Familiei, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an, în comparație cu COVID-19, unde s-au raportat aproximativ 3.3 milioane de decese în 2020. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare fiind cea mai prevenibilă cauza de mortalitate și morbiditate.

Mai multe detalii cu privire la eveniment se pot găsi pe pagina de internet renuntisicastigi.ro sau pe pagina de FACEBOOK cu același nume. Pentru detalii sau întrebări, cei interesați o pot contactata pe dr. Ana-Maria Zanfir, Directorul Departamentului Sănătate din cadrul Uniunii Bisericilor Adventiste din România, medic primar chirurgie vasculară atât telefonic – 0743 345 820, cât și prin e-mail la adresa anamaria.zanfir@adventist.ro .

sursă foto: antena3.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei