Procurorii DNA l-au reținut pe șeful secției Medicină Internă de la Spitalul Militar din Timișoara!

modelmic

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus astăzi punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 octombrie 2018, a inculpatului Eugen Silviu Poșiar, medic primar, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara (angajat ca personal contractual civil), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită (2 fapte) și trafic de influență (2 fapte).

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Începând cu luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală (pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial).

Concret, în schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare să se pensioneze în această modalitate apelau la medicul  Poșiar Eugen Silviu, care în situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a „solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave),

Totodată, conform procurorilor anticorupție, același medic acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile și întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate.

Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective „apt limitat“, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie.

Peste 70 de angajați ai Penitenciarului Arad au beneficiat de „serviciile“ medicului Poșiar!

În modalitatea expusă, până în prezent, au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani.

În același context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată mai sus, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei.

De asemenea, medicul a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale.

La data de 18 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu este  prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, acestuia fiindu-i aduse la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Direcția Națională Anticorupție precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sergiu TABAN


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la redactie@reper24.ro, pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


Foto: digifm

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  Bravo!
  “proceda la stabilirea unui diagnostic nereal …”
  Mda, procurorii prezumă că (mai nou) doar ei stabilesc un diagnostic (real) în materie de cardiologie pentru personalul din penitenciar, nicidecum nu medicii primari.
  Adică… hai să distrugem Spitalul Militar din Timişoara şi să ne şi lăudăm public cu asta prin divulgarea secretului profesional.
  Asta da deontologie profesională :(

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei