ANAF anunță operațiunea „impozitarea nunților“! Mirii trebuie să declare raporturile economice cu fotograful, formația și restaurantul unde are loc evenimentul!

modelmic

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul – restaurantul, potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul a transmis public faptul că solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este, pentru persoanele fizice, cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei!

Mai mult, ANAF le cere mirilor să transmită cu subiect și predicat nume și date de contact ale persoanelor și firmelor care le-au oferit servicii de fotografie sau filmare, formațiilor sau persoanelor care s-au ocupat cu muzica și ale restaurantului unde a avut loc nunta și li se amintește că declarațiile sunt date „sub sancțiunea faptei de fals în declarații, prevazută de art. 326 din Codul Penal“.

Iar dacă vei gândi că un control de acest gen ți-ar putea „cădea“ chiar în seara evenimentului, care se presupune că ar trebui să fie un moment fericit din viața unui cuplu, vei realiza că e mai bine să respecți cererile ANAF-ului, pentru o petrecere cu adevărat reușită alături de ceilalți invitați.
Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. zero

  “Sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este, pentru persoanele fizice, cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei!”
  Soluţia, pentru tinerii căsătoriţi, pare a fi constituirea în asocieri cu personalitate juridică, în genul asimilat la asociaţiile de proprietari.
  Cu atât mai mult cu cât redefinirea familiei prin smintirea Constituţiei a eşuat pe la ultimul referendum.
  Noua familie va avea astfel contract(e), statut, patrimoniu, preşedinte, adunare generală, contabili, administrator, cenzori, femeie de serviciu, bilanţ contabil şi declaraţii fiscale.
  Şi tinerii asociaţi vor evita astfel sancţiunile prevăzute doar către persoanele fizice, nu şi către cele juridice :)
  Cogito ergo sum!

 2. Valentin Petrus

  Nenorocitilor la traficanti de tigari inchideti ochii, la hotiile care au subminat economia tarii indivizii sunt liberi ..Udrea.si altii, nu mai aveti bani de pensi speciale noi cei din Banat ne vom face nuntile in Serbia , la manelisti care va canta vouă la chermeze nu va bagati , mai un pic cereti taxe si pe darul de nunta.
  Dragnea spui si tu cu cat ti-a cantat la chefuri lautarii?
  Teodorovici DEMISIA!!!!!!

 3. Opinia Publica

  Chiar nu inteleg de ce se agita lumea. Exceptand lautarii care lucreaza cash, restaurantele si fotografii taie chitante. Daca le declara totul e ok, daca nu le declara devine problema lor. Genul asta de mentalitate paguboasa ne-a dus unde suntem ca tara. Decat sa facem asta, mai bine sa facem altceva. Nu! Hai sa le facem pe toate si sa fim corecti. Sa nu mai gandim in mod egoist la cate-o ciupeala pe unde putem.

  1. zero

   Se agită lumea şi e normal dragă, mai ales când atâta îi mai poate duce mintea pe alţii :)
   Devine posibilă plasarea în sală a unui(unor) investigator(i) sub acoperire în scopul depistării unei infracţiuni de evaziune fiscală şi/sau a unei infracţiuni de dare/luare de mită sub masca înmânării tradiţionale a plicului cu darul de nuntă (fără factură fiscală, TVA, etc.).
   Când tăiţelu’ e şi ofiţer de stare civilă era previzibilă obligaţia tinerilor căsătoriți ca: “aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase”.
   Dar cu condiţia legală să li se aducă la cunoştinţă (în scris) şi dreptul de a nu face nici o declaraţie precum şi faptul că tot ce declară poate fi întrebuinţat ca probă împotriva lor, în calitate de suspecţi.
   Căsătoria este o afacere suspectă constituţional iar tăiţelu’ … ochiul dracului.
   Drumul spre iad e pavat cu intenţii (ne)bune.
   Greşesc? :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei