Primarul Puiu Percea, condamnat de Tribunalul Caraș-Severin la zece ani de închisoare!

modelmic

 

Primarul comunei Ciclova Română, Puiu Percea, a fost condamnat de Tribunalul Caraș-Severin la 10 ani de închisoare într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție ce viza fraudarea de fonduri europene. Revenit pe funcția de primar după o scurtă suspendare, Percea a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete și complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată. Alte patru persoane au fost și ele condamnate în acest dosar.

În sentința de ieri a Tribunalului Caraș-Severin se arată că Percea a fost condamnat la șase respectiv opt ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor amintite:

„În baza art. 39 alin. 1 lit. b C.p. rap. la art. 38 alin. 1 C.p., contopeşte cele două pedepse aplicate, astfel încât inculpatul să execute în final pedeapsa cea mai grea de 8 (opt) ani închisoare, la care se adaugă un spor de 2 (doi) ani închisoare din totalul celeilalte pedepse stabilite, astfel încât inculpatul să execute în final pedeapsa închisorii de 10 (zece) ani închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a C.p., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (funcţia de primar), k Cod penal, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală, ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c Cod procedură penală. În baza art. 45 alin. 5 C.p., aplică inculpatului pedepsele accesorii prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (funcţia de primar), k Cod penal, din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 al. 3 Cod procedură penală. În baza la art. 72 din Codul penal, deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului Percea Gheorghe durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 08.11.2017 până la data de 08.01.2018”. 

În același dosar, Tribunalul Caraș-Severin a decis condamnarea lui Nicolae Borza la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată. Ioan Nicolae Chincea, Liviu Cosmin Negrea și Dimitrie Daniel Balint-Copăcean au fost condamnați la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată. De asemenea, s-a decis achitarea Nataliei Chincea pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete.

În plus, reprezentanții Tribunalului Caraș-Severin au admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi au decis că Gheorghe Percea ,  Ioan Nicolae Chincia, Liviu Cosmin Negrea , Dimitrie Daniel Balint-Copăcean și Nicolae Borza trebuie să plătească în solidar suma de 5.057.954,72 lei creanţă principală aferentă campaniilor 2012-2017, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare, calculate de la data efectuării fiecărei plăţi până la data efectuării plăţii integrale a debitului principal. De asemenea, s-a luat decizia confiscării sau menținerii sechestrului asupra unor bunuri sau conturi bancare dobândite de inculpați prin săvârşirea faptei.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Citește și Primarul comunei Ciclova Română, Puiu Percea, reținut de procurorii anticorupție

Citește și Puiu Percea, trimis în judecată de DNA, alături de alte 5 persoane! Procurorii au pus sechestru pe imobile și conturi bancare!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. George

    Puțin pentru grăsanul acesta de primar, dar nu este singurul primar din Caraș Severin, avem și la noi în comuna Gârnic un asemenea primar hoțoman cu numele Tismanariu, da ila se pare mai șmecher s-au are relații la PSD, de aceea nu îl vede nimeni, are doar vreo opt case și zeci de gradini cumpărate în comuna Gârnic și nu numai, așa că e bine să fi primar în Caraș și nu numai

  2. ADEVAR

    Pune mana mai bine pe o carte de gramatica…si dupa ce inveti cum se scrie corect …atunci baga te in seama

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei