Primarul Percea a scăpat din arestul preventiv. Își va petrece sărbătorile acasă, arestat la domiciliu

Percea

Curtea de Apel Timișoara a desființat măsura respingerii contestației petentului Gheorghe Percea pronunțată miercuri de către Tribunalul Caraș-Severin și a admis cererea acestuia de înlocuire a măsurii preventive din arest preventiv în arest la domiciliu.

Primarul suspendat al comunei Ciclova Română își va petrece următoarele 28 de zile în arest, la domiciliu. Curtea de Apel Timișoara a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA-ST Timişoara privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Percea Gheorghe.

În baza art. 204 alin. 12, art. 237 alin. 2, art.242 alin.2 C.p.p. raportat la art. 222 ,art. 202 alin. 4 lit. d , art.218, art.219 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Percea Gheorghe, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 08.12.2017, până la data de 06.01.2018, inclusiv”, se arată în hotărârea camerei de consiliu din 8 decembrie a.c. .

Citește și: Primarul Percea rămâne în arest! Judecătorii au respins cererea de înlocuire a măsurii preventive

Pe toată perioada măsurii preventive, primarul Puiu Percea nu are voie  să părăsească imobilul din Ciclova Română, unde acesta are domiciliul, fără permisiunea organului judiciar și, de asemenea, nu are voie să ia legătura cu ceilalți inculpați, precum și cu martorii din dosarul de urmărire penală.

Citește și: Primarul comunei Ciclova Română, Puiu Percea, rămâne în arest

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului Percea Gheorghe obligaţia de a nu părăsi imobilul din Ciclova Romănă nr.[..] jud. Caraş Severin fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Percea Gheorghe are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară, sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii […],  toţi martorii din prezenta cauză […]”, se mai arată în încheierea Curții de Apel Timișoara.

Citește și: UPDATE: Primarul comunei Ciclova Română, Puiu Percea, reținut de procurorii anticorupție

 

Diana RADU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Un primar din Banat scapă pentru moment de pușcărie! Ce instanță a luat decizia de eliberare

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei