Primarul Luca Mălăiescu, optimist: oțelăria își va relua activitatea

malaiescu

După ani de zile în care s-a vorbit de redeschiderea combinatului de la Oțelu Roșu și de diverse companii interesate să readucă la viață industria din zonă, speranțe care au fost rând pe rând năruite, se pare că lucrurile iau, într-un final, o turnură pozitivă. Primarul Luca Mălăiescu este convins că oțelăria din oraș își va relua activitatea anul acesta, ceea ce va duce la crearea a cel puțin 200 de locuri de muncă.

Pot să vă spun că la întâlnirea pe care am avut-o cu reprezentantul societății poloneze care sunt interesați să cumpere combinatul de la Oțelu Roșu, de fapt oțelăria, pentru că din păcate din acel combinat a mai rămas doar oțelăria în stare de funcționare, și unele clădiri gen fost atelier mecanic sau eu știu, sculăria, deci la întâlnirea pe care am avut-o cu dânsul am constatat că sunt foarte interesați să vină la Oțelu Roșu, să redeschidă oțelăria. Am constatat că este o firmă foarte serioasă. De altfel, firma poloneză este o societate foarte cunoscută la nivel european și chiar mondial, în domeniul metalurgic.

Cea mai nouă veste, o informație pe care eu o consider foarte importantă, este că au căzut de acord cu ANAF-ul vizavi de banii pe care trebuie să îi plătească și în circa 2-4 luni sunt șanse chiar să aibă bugetul asigurat pentru a se pregăti pentru repornirea combinatului. Deci asta ar însemna că între 2-4 luni vor începe să facă angajările necesare pentru repornirea combinatului.

Au depus deja solicitările pentru a primi avizul de mediu, avizul de la CFR pentru a moderniza calea ferată ce leagă combinatul de gara nouă, pentru că în anii în care nu a funcționat combinatul, acea cale ferată a avut de suferit și, de asemenea, au depus avizul la ENEL”, a precizat primarul Luca Mălăiescu, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

Conform edilului, din discuțiile avute cu reprezentanții consorțiului polonez Sunningwell, într-o primă fază ar fi necesari 200-250 de angajați.

Dacă pe viitor vor dori, pentru că și-au exprimat dorința de a aduce și un laminor din nou la Oțelu Roșu, vor mai necesita încă 200-250 de oameni. Dacă salariile vor fi atractive, cu siguranță se vor întoarce din străinătate și unii dintre cei care au plecat și sunt calificați pentru a lucra la combinat.

Mulți ani am făcut lobby și nu mi-am pierdut speranța vizavi de acest combinat, deși mulți spuneau că vorbesc de el și fac promisiuni doar în campania electorală. Cei care mă cunosc știu că niciodată nu am promis ceva fără să fac tot posibilul să mă țin de cuvânt. Dacă vor veni acești polonezi și eu cred că tărie că vor veni și vor crea aceste 250 de locuri de muncă, datoria primarului este să facă lobby în continuare, să aducem cât mai mulți investitori. Doar atunci când asigurăm plaja necesară pe piața locurilor de muncă, cred că vom avea și posibilitatea măririi bugetului local. Pe lângă acest lucru vor veni bani în plus și pentru cei care au spații comerciale cu diverse activități în orașul Oțelu Roșu. Este un lanț care va duce la dezvoltarea orașului”, a mai adăugat primarul Luca Mălăiescu.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei