Primăria Caransebeș va atrage 8 milioane de euro prin POIM pentru Spitalul Municipal

 

borcean

Primăria municipiului Caransebeș a depus spre finanțare un proiect pentru achiziția de echipamente medicale, în cadrul unui proiect intitulat „Gestionarea crizei sanitare Covid – 19 în municipiul Caransebeș“. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014 – 2020, axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei.

În cadrul acestui proiect sunt sprijinite acțiuni precum: dotarea unităților sanitare publice cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipament pentru transport specializat, decontaminare și multe altele. Valoarea proiectului este de peste 8 milioane de euro, mai exact 39 de milioane 465 de mii de lei cu tot cu TVA.

2

În cadrul acestuia vor putea fi achiziționate între altele: un sistem integrat de telemedicină, mai multe aparate pentru radiografii, inclusiv unul specializat pentru depistarea leziunilor pulmonare, ventilatoare, monitoare funcții vitale, injectomate, concentratoare de oxigen. Edilul Felix Borcean este încrezător în creșterea capacității de tratament al pacienților infectați:

„Toate aceste dotări care vor veni prin proiect, vor conduce în final la o creștere a performanței spitalului și la posibilitatea unor investigații mai amănunțite și mai performante. Lista cu cele necesare nu am făcuto eu ci în urma solicitării unor puncte de vedere a personalului medical care lucrează efectiv cu pacienții. Ei sunt în măsură să cunoască nevoile unității sanitare. Menirea noastră ca primari este să aducem fonduri europene, astfel încât de beneficiile acestor investiții să aibă parte cât mai mulți români. Cred totuși că fiind fonduri europene, în acest caz fără cofinanțare din partea administrației locale, procedurile birocratice de accesare a lor ar trebui simplificate“ a precizat primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei