Primăria Brebu în sprijinul voluntarilor din Apadia, într-o acțiune de salubrizare a malurilor Pogănișului!

brebu

 Voluntar în satul tău! 20 de cetățeni din localitatea Apadia s-au dedicat ecologizării malurilor pârâului Pogăniș, cel care le traversează satul. 

Problemele cauzate de precipitațiile abundente din țară nu i-au lăsat indiferenți pe unii dintre cetățenii localității Apadia, sat aparținător comunei Brebu. Partea responsabilă a comunității din Apadia, însemnând în jur de 20 de persoane, cea care nu așteaptă doar implicarea autorităților dar care a primit pentru acțiunea lor acordul primăriei Brebu, a organizat la finalul săptămânii trecute, o acțiune de salubrizare pe malurile pârâului Pogăniș, cel care traversează localitatea amintită.

Acolo unde s-au împotmolit, pentru că într-o astfel de acțiune nu e totul despre „ce poți face cu două mâini dibace“, voluntarii de la Apadia au beneficiat de sprijinul unor specialiști care operează cu echipamente profesioniste pentru curățarea albiilor și a malurilor, firma administrată de Adrian Pascu dovedindu-se extrem de operativă, este vorba de Excavation and Logistic din Reșița.

22.06.2021 Brebu

Primarul comunei Brebu, Ion Țicheriu, a ținut să aprecieze efortul cetățenilor voluntari din Apadia: „Încă de când ni s-a transmis de intenția organizării unui asemenea eveniment de voluntariat, ne-am dat acordul iar firma de salubrizare a ridicat chiar în zi de sărbătoare (Sărbătoarea de Rusalii) toate deșeurile selectiv rezultate. Îi felicit pe cei care au pus umărul la curățarea malurilor pârâului Pogăniș și dacă acum am avut obligații familiale fiind prezent sâmbătă la o nuntă, le promit celor implicați că data viitoare voi fi prezent la acțiune“, a ținut să asigure primarul comunei Brebu, Ion Țicheriu.

Desigur, dacă de această dată au pus umărul la treabă, sub razele dogoritoare de iunie, doar 20 de persoane din Apadia (unii spun că cei mai mulți sunt fii sau fiice ale satului care locuiesc în cea mai mare parte a anului în străinătate), cu siguranță în anii ce vor urma, la acțiunile de voluntariat, care fac bine întregii comunități, se vor alătura și ceilalți concetățeni, pentru că vorba unui optimist incurabil, „unde-s mulți puterea crește și deșeul nu sporește“!

Chiar așa, stau și mă întreb pe bună dreptate: cine-o fi aruncat de-a lungul timpului sutele, poate miile de deșeuri pe albiile Pogănișului? Cu siguranță nu sunt cei care fără nicio obligație au realizat o acțiune de ecologizare, voluntari pentru care merită toată lauda și care ar putea constitui un exemplu și pentru alte comunități.

 Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei