În cadrul şedinţei Comitetului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor, prefectul judeţului a trasat câteva sarcini ce revin comisariatului judeţean în perioada Sărbătorilor pascale care bate la uşă.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat în perioada ianuarie – februarie 2015 o serie de controale la comercianţii din judeţ pentru a verifica dacă modul de afişare a preţurilor respectă legislaţia în vigoare. Din cei 47 de operatori economici luaţi la control, 34 au fost găsiţi cu nereguli, valoarea totală a sancţionilor aplicate depăşind 32.000 lei.
„Trei operatori economici care expuneau la comercializare preparate din carne fără a afişa la loc vizibil preţul la aceste produse au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum total de 3000 lei. Alţi trei operatori economici care expuneau la comercializare bijuterii din metale preţioase fără a afişa la loc vizibil preţul la aceste produse au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum total de 3000 lei. Un operator economic care expunea la comercializare flori la ghiveci şi la buchet fără a afişa la loc vizibil, lizibil şi într-o formă neechivocă preţul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1000 lei”, a precizat Isabelle Scorobete, comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin.
Prezent la şedinţa Comitetului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor, prefectul judeţului Caraş-Severin, Miu – Nicolae Ciobanu, a fost de părere că este nevoie de mai multă implicare pentru a depista adevăratele nereguli, mult mai grave decât neafişarea corectă a preţurilor. „Este necesar să aprofundăm controlul, să intrăm în amănunt, nu doar simplist. Mă refer la verificarea documentelor, a instrumentelor de măsurare care pot păcăli foarte uşor cumpărătorii de produse vrac”, a explicat acesta.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut din partea comisarilor mobilizare maximă şi pentru perioada imediat următoare, cea a Sărbătorilor pascale. „Vă rog să găsiţi o formă de organizare şi să elaboraţi un plan de măsuri prin care să putem proteja populaţia de activităţile ilicite care pot apărea în această perioadă a anului. Verificaţi calitatea mărfurilor, termenele de valabilitate, preţurile, instrumentele de măsurat şi instrucţiunile dacă există şi în limba română. De asemenea, vă rog ca, după încheierea programului de funcţionare, să aveţi personal disponibil să intervină în caz de incidente şi reclamaţii. Flagrantul e flagrant şi nu mai are nici un efect dacă mergeţi în control după o săptămână. Principala dumneavoastră sarcină e să percutaţi când e momentul, nu tardiv. Vă cer mobilitate maximă”, a mai spus Miu – Nicolae Ciobanu.
Diana RADU
Mai schimbati putin imaginea: puneti popii in fata si tot asa, sa tina mainile impreunate cat mai jos, pt. ca inca mai este Paste si se mai ciocnesc oua!