Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a rămas fără conducere după ce Romeo Dumitrescu și-a dat demisia din funcție, pentru a doua oară de când ne confruntăm cu infecțiile COVID-19.
Prefectul județului, Cristian Gâfu a lăudat activitatea fostului director, care ar fi reușit să scoată Direcția de Sănătate Publică din starea „latentă” în care s-a aflat, iar colaborarea dintre cei doi ar fi fost una foarte bună, chiar dacă alții i-au contestat fostului manager deciziile.
„La Direcția de Sănătate Publică, după cum știți, domnul Romeo Dumitrescu și-a dat demisia săptămâna trecută, a fost contestat de foarte multe persoane în perioada în care a condus, de două ori în perioada asta de pandemie, eu pot să vă spun că am colaborat nu bine, foarte bine cu dânsul, da, este o persoană mai dură, este o persoană mai directă, este un chirurg obișnuit să facă ceea ce spune și să spună ce face, poate câteodată limbajul acesta direct a deranjat, dar sub conducerea dânsului DSP Caraș a avut rezultate pozitive”, a declarat prefectul Gâfu.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să îi mulțumească fostului director pentru modul în care a manageriat DSP, dar și personalului medical școlar implicat în activități de gestionare a situației create de pandemie.
„Tot în acest context o să mulțumesc personalului medical școlar, medicilor școlari, asistenților, medicilor stomatologi care au funcționat în toată această perioadă în cadrul Direcției de Sănătate Publică și împreună cu domnul doctor Dumitrescu, personalul medical școlar, domnul locotenent Octavian Crăinician, de la Rechiziţii, care benevol a funcționat la DSP în această perioadă, că au reușit să scoată, ca să fiu elegant, dintr-o stare latentă Direcția de Sănătate Publică.
Din păcate, discut cu alți colegi prefecți din țară, discut cu alți directori de direcții de sănătate publică, este o stare generalizată în țară în interiorul direcțiilor de sănătate publică și fără aceste persoane, acești medici școlari sau alți voluntari, pentru că au mai fost în țară și studenți de la facultățile de medicină, nu s-ar fi putut desfășura în condiții optime activitatea în DSP.
O să vedem în fiecare județ ce se poate întâmpla pozitiv de acum încolo încât să eficientizăm activitatea direcțiilor de sănătate publică”, a mai declarat Cristian Gâfu.
Prefectul a dorit să sublinieze că au existat sesizări legate de activitatea Direcției de Sănătate Publică, dar acestea au avut loc înainte de pandemie și vor fi verificate odată cu relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.
„Munca de prefect începe acum, după relaxare și am avut înainte de începerea pandemiei sesizări cu privire la activitatea pe anumite domenii în DSP și voi da curs, pentru că știți că toate activitățile au fost stopate, acelor sesizări”, a menționat prefectul județului Caraș-Severin.
Urmează ca Ministerul Sănătății să nominalizeze un nou director la DSP Caraș-Severin, având în vedere că fostul director, Romeo Dumitrescu, și-a înaintat demisia cu data de 15 iunie.
Lorena POENARU
Poate noul director va scoate la concurs si postul de manager la Ambulanță care a mai fost tinut ,,interimar ” opt ani de zile de catreDSP
Prefectul Gâfu, despre Romeo Dumitrescu: „Este o persoană mai dură! Câteodată limbajul acesta direct a deranjat!”
Dar pe cine nu deranjează un comportament dur și un limbaj arogant?
Ia să vă vorbească cineva în felul acesta, rezistați?
Dr. Dumitrescu, ca foarte multi medici, pretinde respect dar nu și oferă. Limbajul multor medici deseori este urat, de sus și nu cumva să-i contrazici sau să le pui întrebări prea multe sau incomode. Le vei declanșa nervii asupra ta. Dacă li s-ar face un consult psihiatric, pe drept, multi medici nu ar mai avea ce sa caute în profesia aceasta.
Facultatea/universitatea de medicină nu i-a învățat să vorbească frumos, empatic, nici măcar colegial. Nu cred ca alte cursuri, studii sau alte universități absolvite le-ar mai înfrumuseța caracterul și limbajul notoriu al medicilor din Reșița!
Universitatea de Medicină pe lângă meseria de medic, oferă și o aură de grandomanie ieșită din comun prin care viitorii medici devin după școlarizare ”zei”. La zei trebuie sa i te închini, să vii cu plocoane, cu plicul,etc. Apoi pe cat se tăbăcește mândria în ei devin tot mai răi și agresivi din punct de vedere verbal. Așadar duritatea nu mai e ceva de condamnat ci cum avea să spună prefectul Gâfu: ”doar pe unii deranjează” Cu alte cuvinte, suportații fraierilor, e ceva normal!
Nu domnule prefect Găfu, nu e normal un astfel de comportament agresiv!
De ce încurajați și nu condamnați astfel de anomalii din sistemul managerial? Nu cumva sunteți la fel? Nu cumva aveți același caracter după zicala: cine se aseamănă se adună(?)
De ce gâfâiți după astfel de anomalii nesociabile, domnule prefect Gâfu?? O să gâfâiți altfel după ce veți pierde funcția și alegerile, fiindcă ați promovat oameni pe care lumea s-a săturat de ei.
Ați perpetuat din gafă în gafă și cu veșnicul interimar Murgu Waldemar. Să nu-mi spuneți că nu ați fost implicat…
Rușine!
Rușine și celor de la DSP!
„este un chirurg obișnuit să facă ceea ce spune și să spună ce face, poate … a deranjat, dar sub conducerea dânsului DSP Caraș a avut rezultate pozitive”, a declarat prefectul Gâfu.
–
Cum nu toată lumea suferă de disociaţie, schizofrenie, halucinaţii politico-contagioase sau alte “tulburări” … coerenţa şi sănătatea directă mai deranjează pe ici pe colo, mai ales de la un medic chirurg spre … dizarmonici.
Totuşi, în normalitate relativă, cine ar fi trebuit să-şi prezinte (onorabil) demisia, fără moţiuni de cenzură (sau sepuku)?
Armenişu’ sau Nădragu’?
Chestiune de cultură…
Fără dublu “p”.