PNL și PSD și-au dat mâna la Bocșa! Sorin Perian și Mirel Patriciu Pascu, la cârma orașului

bocsa

Conducerea Primăria Bocșa va fi asigurată pentru următoarea perioadă de liberalul Sorin Perian și social-democratul Mirel Patriciu Pascu. Așa au decis astăzi consilierii locali din Bocșa, reuniți în ședință. Asta până la organizarea unui nou scrutin în cadrul căruia bocșenii să își aleagă liderii locali pentru următorii ani.

Consens total în Consiliul Local Boșca atunci când a fost vorba de alegerea unui viceprimar cu atribuții de primar. Singura propunere, liberalul Sorin Perian, a venit din partea lui Mirel Patriciu Pascu și a fost votată de toți cei 15 consilieri prezinți la ședință. Nu la fel de bine văzut a fost însă și proiectul de hotărâre prin care se propunea desemnarea unui consilier local căruia să i se delege atribuțiile viceprimarului. Consilierii PMP, prin vocea fostului primar Eugen Cismăneanțu, au atras atenția că proiectul nu este necesar, având în vedere că a fost deja ales un viceprimar, cu atribuții de primar.

Cred că nu este nici necesar, nici oportun să se delege atribuțiile viceprimarului pentru că ar fi nedrept față de ceilalți colegi. Într-o funcție de demnitate publică se ajunge prin alegeri liber exprimate și prin faptul că am votat toți pe dl viceprimar dăm dovadă că suntem oameni normali la cap. Era necesar să punem un viceprimar pentru că altfel orașul era blocat, motiv pentru care mă bucur că avem azi viceprimar”, a declarat Eugen Cismăneanțu, care a precizat că consilierii PMP nu vor participa la vot.

În ciuda opoziției reprezentanților PMP, Mirel Patriciu Pascu (de altfel singura propunere atunci când a fost vorba de desemnarea unui consilier local căruia să i se delege atribuțiile viceprimarului) nu a avut parte de emoții la momentul votului, toți cei 10 consilieri care au participat la vot acordându-i încrederea în a-l seconda pe liberalul Perian la conducerea orașului până la organizarea viitoarelor alegeri.

31

„Am 20 de ani de experiență în administrație publică, în diferite instituții, nu doar în administrația publică locală și am hotărât să vin împreună cu dl Perian să trecem prin această perioadă dificilă care există până când Guvernul va organiza alegeri. În această perioadă să fiți convinși că ne vom preocupa să ducem mai departe toate proiectele care sunt în derulare. Cred că toți împreună putem să ducem orașul înainte”, a declarat la finalul ședinței Mirel Patriciu Pascu, care le-a transmis mulțumiri consilierilor locali pentru încrederea acordată.

Cuvinte de mulțumire a avut și noul viceprimar cu atribuții de primar al orașului Bocșa, Sorin Perian, care i-a îndemnat pe consilierii locali să vină cu proiecte pentru dezvoltarea orașului, asigurându-i că nu va conta din partea cărei formațiuni politice provin propunerile, atâta timp cât acestea au vizează binele comunității.

2

Când mă uit la ce Consiliu Local are Bocșa, orașul ar trebui să duduie din toate temeliile. Avem doi foști primari care știu tot, 80% dintre consilieri vin din mediul privat. Primarul și viceprimarul din Bocșa, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie niște funcții onorifice care ar trebui să semneze tot ce hotărâți dvs, și tot să fie bun. Eu sunt pentru orașul Bocșa, pentru oamenii din Boșca și nu îmi doresc mai mult de atât. A fost o perioadă critică, a trebuie să o rezolvăm. Acum vreau să veniți cu proiecte, nu îmi pasă cine le face, dacă sunt bune pentru Bocșa, vor trece întotdeauna. Singura perioada în care oamenii sunt în competiție sunt cele 30 de de zile cât este campania electorală, după aceea cei aleși nu mai fac parte din partide, fac parte dintr-o conducere care să reprezinte un oraș. Bunicul meu avea o vorbă: un om politic bun promite puțin și face mult. Sper să ajungem și noi aici”, a adăugat Sorin Perian, noul viceprimar cu atribuții de primar al orașului Bocșa.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei