Bombă sârbească cu efect imediat: conducere militară la Secția ATI a Spitalului Județean

spital

Despre Alina Stancovici s-a spus și s-a scris mult de anul trecut când a avut „nerușinarea“ să se înscrie la concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița și „tupeul“ să-l și câștige (concursul, desigur). A urmat o suspendare la mai puțin de o lună, acțiuni în instanță (câștigate), o renumire pe post pentru 24 de ore și o nouă suspendare, pentru ca în toamna anului trecut să fie din nou numită manager, conform concursului câștigat.

I s-a reproșat că nu a condus nici măcar un butic de cartier cu cifră de afaceri de câteva mii de lei anual. E adevărat, dar la Universitatea reșițeană a „livrat“ manageri cu diplomă, care și-au dovedit în timp pregătirea profesională; i s-a reproșat că e implicată politic tocmai de către cei care au făcut până atunci numiri politice în toate posturile cheie; a fost acuzată de faptul că e femeie, e slabă și nu va face față presiunilor de tot felul. Au uitat un singur lucru și anume faptul că e sârboaică prin naștere, că e încăpățânată până peste poate și îi place să ducă lucrurile până la capăt.

O vorbă de pe la noi spune că nu ai să găsești „cal verde și sârb cuminte“. Posibil, dar dacă ar fi căutat „sârb cu minte“, cu siguranță ar fi dat de Alina Stancovici. Îmi cer scuze pentru divagație, dar dacă veți avea răbdarea să citiți știrea până la capăt, dacă reluați și articolul cu bulibașa și cheița (Bulibașa, cheița și buboiul din Spitalul Județean de Urgență din Reșița) veți înțelege.

Pentru a nu mai lungi mult vă spun că de astăzi, mai exact de la această oră, pe secția ATI a SJUR s-a instalat o conducere militară, formată din două doamne, medic și asistentă, militari de profesie (venite tocmai din Brașov în această dimineață), care au preluat conducerea secției de Terapie Intensivă, cu misiunea de a pune lucrurile la punct. De ce conducere militară, de ce nu a vrut niciun medic să-și asume acest post de șef de secție, unde e vechiul șef de secție….sunt întrebări la care voi oferi răspunsul în rândurile care urmează.

ext 1

 

Nemulțumit de tot ceea ce a realizat în această unitate medicală managerul Alina Stancovici, dar cel mai  mult deranjat de faptul că a dorit să dubleze paturile de pe ATI prin organizarea unei secții noi pe „teritoriul“ secției de Oftalmologie, șeful secției ATI, dr Adrian Măgureanu, din proprie inițiativă sau împins de la spate de alții, a fost mereu Gică contra. Ba că nu e personal, ba că Alina Stancovici nu trebuie să fie manager, ba că câr, ba că mâr. Ce ne spune Alina Stancovici despre „uite șeful, nu e șeful“ la…ATI:

Dacă dăm puțin filmul înapoi, vă veți aminti cu siguranță de toate insistențele mele de a înființa acea extensie a secției ATI. O extensie făcută la cheie, funcțională și gata să poată primi surplusul de pacienți în stare gravă, infectați cu noul virus. Cu toate că s-a îmbolnăvit personalul, rând pe rând, am avut grijă să detașăm personal pe ATI, pentru ca îngrijirea pacienților să se facă bine. De fiecare dată dr Măgureanu a spus că nu-și asumă răspunderea și pentru extensia ATI; nu a contat câte îmbolnăviri erau, nu a contat câți pacienți erau pe ATI, nu și-a asumat extensia care ar fi putut salva vieți. Ba mai mult decât atât, de cât e ori se înfuria și se opunea cu obstinație iși depunea demisia (stau dovadă solicitările domniei sale). După câteva zile, când se calma, revenea asupra deciziei cu „scuza“…am fost nervos. Asta până într-o zi când nu am mai fost de acord cu revenirea dr Măgureanu asupra demisiei“.

2

Nimeni nu a dorit să preia funcția de șef de secție pe ATI și în acest caz, l-am desemnat pe dr. Emil Bunda, directorul medical al unității sanitare, să preia și coordonarea secției ATI până la rezolvarea situației. Între timp, am schimbat și asistenta șefă de pe ATI și am făcut demersuri la Ministerul Apărării Naționale, pentru că am nevoie de reorganizarea secției la modul riguros și vreau să deschid extensia ATI. Acolo s-a făcut vaccinarea personalului medical din spital, iar acum aceasta a fost dezinfectată și este pregătită să preia pacienții în stare gravă. Totul este pregătit încă din toamna anului trecut“, a mai spus managerul Alina SAtancovici.

Ministerul Apărării a înțeles dorința mea, Departamentul pentru Situații de Urgență de asemenea și în consecință de astăzi avem medic militar șef de secție, asistentă șefă militar de asemenea“, a concluzionat Alina Stancovici.

3

Ceea ce domnia sa nu a spus, o spunem noi: secția ATI a fost renovată recent cu materiale cumpărate din banii domniei sale, din leafa de manager. A fost înlocuit parțial și mobilierul și aparatura din ajutoarele primite la începutul anului din Elveția, prin Crucea Roșie. Nu e normal ca un manager să vină cu bani de acasă pentru renovarea unei secții de spital, dar așa s-a întâmplat. Întrebată de ce, Alina Stancovici a spus: „Vreau să fac ceva pentru spitalul acesta și cu toate că știu că nu așa este normal, i-aș ruga și pe colegii mei să mă sprijine în acest demers. Am renovat secția ATI, am zugrăvit și sala de preparare a hranei de la pediatrie și nu a fost chiar atât de greu. Avem conturile blocate, dar asta nu înseamnă să stăm cu mâinile încrucișate și să nu facem nimic“.

În zilele următoare vom reveni cu informații despre ceea ce se întâmplă pe secția ATI a SJUR, despre ce înseamnă conducere militară și cum reacționează personalul civil. Vom reveni și cu informații despre alimentarea cu oxigen a unei secții de la Staționarul 3, cea care găzduiește în prezent doar pacienți COVID.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei