Plujar: „O nouă șansă pentru parcuri și spații verzi! Legea spațiilor verzi a trecut de Senat!”

1

Senatul a adoptat propunerile USR de modificare a legii spațiilor verzi. Subprefectul Andrei Plujar consideră că acestă lege reprezintă o șansă și pentru orașele din județul nostru.

„Orașele noastre sunt tot mai sufocate de poluare. Chiar și orașele mici de la noi din Caraș-Severin, în ultimii ani, suferă de aglomerație, noxe, betoane, praf în exces. De asemenea, de-a lungul timpului s-au consemnat toaletări prost executate care au măcelărit la propriu spatiile verzi din parcuri și din cartiere. Aici soluția vine cu trainingurile de pregătire și formarea de personal calificat de către administrațiile locale”, precizează Andrei Plujar.

179784021_326155578858016_2689908222032021478_n

Legea se aplică atât spațiilor verzi aflate în domeniul public sau privat al unităților administrativ-teritoriale, cât și spațiilor verzi care au intrat în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, prin retrocedare sau prin alte moduri de transmitere a proprietății, anterior intrării în vigoare a legii modificate.

În noua lege a fost eliminată posibilitatea ca încadrarea spațiilor verzi, trecute în proprietate privată, să permită construcții. Mai mult, apare obligația de a asigura spații verzi în cadrul unor noi proiecte, rezidențiale sau comerciale. Lucrările de construcție se vor putea realiza doar în baza unei documentații de urbanism, obligatorie fiind asigurarea unei suprafețe amenajate cu spații verzi, cu acces public, de minimum 30% din suprafața terenului modificat. Urmează Camera Deputaților”, mai spune subprefectul județului, Andrei Plujar.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Babic Gheorghe

    PUZ Sector 3 a fost promovat tocmai pentru a matrasi spatiile verzi. Este o mare lovitura data hotilor investitori si beneficiarilor acestor aprobari ! Ex. str Drm Gura Fagetului Nr 52 B si str Drm Gura Putnei Nr 59 B unde spatiu verde= O. Pentru 2 (doua) blocuri. AC emisa de Primaria Sectorului 3 si semnata de dnii Arhitect Sef si Primar .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei