Plan roșu de intervenție în urma unui accident în zona localității Comorâște din Caraș-Severin

1

Situația medicală a celor 6 pacienți (ora 19:20)

Medicul de gardă al Spitalului orășenesc din Oravița, Teodor Pogorevici, a declarat în urmă cu doar câteva momente, în exclusivitate pentru Reper 24 despre starea celor 6 pacienți sosiți în unitatea medicală, ca urmare a răsturnării autobuzului care îi transporta de la Timișoara spre Oravița:

Doi sunt mai grav. O doamnă are probleme la coloană, am descoperit un traumatism și am decis să o transferăm la Spitalul Județean de Urgență din Reșița pentru investigații mai ample. În că un tânăr ce are fracturi costale, pneumotorax; pe acesta am decis să-l trimitem la Clinica de Chirurgie Toracică de la Timișoara și așteptăm în aceste momente să sosească ambulanța care îl va transporta în municipiul de pe Bega. Mai sunt doi tineri care au plăgi superficiale de la parbriz, dar rămân în observație și încă două doamne, mai în vârstă care nu par a avea probleme dar rămân și ele sub observație. Deci am trimis unul la Reșița, celălalt va merge la Timișoara, iar 4 pacienți rămân sub observație. Nu cred să fie probleme cu ei, dar pentru liniștea noastră și siguranța lor, rămân sub observație“.

…………………………………………………………………

În urma unui apel la 112 s-a activat planul roșu de intervenție la nivelul județului,  în urma unui accident rutier produs la ieșirea din localitatea cărășeană Comorâște. Un autobuz care transporta 16 muncitori de la Timișoara spre Oravița a ieșit de pe carosabil, a intrat cu roțile din dreapta într-un șanț și s-a răsturnat pe o parte. Accidentul s-a petrecut pe DN 57 în jurul orei 16.

3

Pentru acordarea asistenței medicale de urgență s-a intervenit cu o autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe din cadrul Serviciul Județean de Ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor s-au aflat și 2 mașini de stingere. Salvatorii ajunși la locul accidentului au evaluat medical toți cei 16 pasageri ai autocarului care s-au auto-evacuat, iar 6 dintre aceștia, în stare stabilă, au fost transportați la Compartimentul Primiri Urgențe Oravita (3 victime de către ambulanta SMURD iar alte 3 victime cu ambulanta SAJ) în vederea evaluării medicale mai amănunțite, ceilalți pasageri ai autocarului neavând nevoie de îngrijiri medicale.

2

Primarul comunei Forotic, pe raza căreia s-a petrecut accidentul a dorit inițial să cazeze temporar celelalte persoane din autobuzul cu pricina la școala din localitate, având în vedere temperaturile scăzute. În urma refuzului acestora, edilul le-a asigurat transportul până în Oravița, așa cum au dorit aceștia.

Cele 6 persoane transportate la spital se află la această oră sub investigații la Spitalul orășenesc Oravița. Echipa medicală este condusă de doctorul Sporea, care ne va oferi amănunte după ce va avea un rezultat final asupra stării de sănătate a tuturor celor 6 persoane, victime ale accidentului rutier. La ora 16,50 planul roșu de intervenție a fost dezactivat, iar momentan circulația se desfășoară dirijat pe sensul de mers Oravița -Timișoara

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei