Placheta de Onoare a MAI, oferită de ministrul Marcel Vela tinerilor de la ATOR Banatul de Munte

ator

Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne a fost oferită Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, pentru întreaga activitate de voluntariat, din cadrul celor 4 ani de existență, în folosul semenilor, a ajutorării sau creșterii și formării acestora, cu ocazia aniversării unui deceniu de la sfințirea Catedralei Episcopale.

Prezent la acest eveniment marcant, ministrul caransebeșean le-a făcut o surpriză, dar și o mare bucurie tinerilor de la ATOR Banatul de Munte prin oferirea acestei distincții, ca o recunoaștere a efortului, muncii, implicării, perseverenței și determinării acestor tineri curajoși.

Încă de când am început campania „Mâinile Bucuriei” și am început să colaborăm cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, ministrul Marcel Vela a aflat cumva mai ușor de activitatea noastră și ne-a transmis în mai multe rânduri mesajul lui de apreciere spunându-ne că dorește să ne întâlnească la un moment dat, iar în acest moment de aniversare pentru Episcopia Caransebeșului, reprezentat de un deceniu de la sfințirea Catedralei a fost un moment potrivit, a considerat domnul ministru, să ne înmâneze această distincție, nouă, tinerilor de la ATOR Banatul de Munte.

Chiar dacă știam că la un moment dat va fi această întâlnire cu noi, doar duminică dimineața am aflat că vom primi această distincție și bucuria a fost cu atât mai mare. A fost o adevărată surpriză pentru noi!”, a declarat Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

Coordonatorul Centrului de Tineret Moniom, în cadrul căruia activează și tinerii din ATOR, pr. Mihai Ciucur, afirmă că distincția vine ca o încununare a unor parteneriate și a unor acțiuni comune pe care tinerii le-au desfășurat de mai mulți ani împreună cu structurile MAI.

Au fost multe proiecte social-filantropice pe care tinerii le-au derulat împreună cu Jandarmeria, dar și cu structurile Poliției, chiar și cu Poliția de Frontieră. Pe lângă proiectele caritabile au fost și o serie de proiecte cultural-artistice în care structurile MAI din județ au fost partenerii noștri, așa că placheta se referă în primul rând la campania „Mâinile Bucuriei” în care ATOR-ul a lucrat cot la cot cu Jandarmeria, în primul rând, dar și cu celelalte autorități ale statului, însă cred că se referă în ansamblu, pentru că în prezentarea făcută atunci când s-a acordat placheta, s-a vorbit despre toate proiectele pe care ATOR-ul le-a derulat în ultimii ani de zile: „Ghiozdanul cu bucurii”, „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, „Împreună dăruim viață”, inclusiv Taberele din Inima Satului și aici am avut parteneriat inclusiv cu cei de la antidrog care sunt tot structuri ale MAI.

Consider că distincția este meritată și, desigur, este în primul rând meritul voluntarilor de la ATOR, dar este și meritul angajaților Ministerului Afacerilor Interne din județ care au răspuns de fiecare dată atunci când au fost solicitați să devină parteneri în diverse proiecte pe care ATOR-ul le-a desfășurat.

Cred că pentru ator-iști este o onoare, care îi va responsabiliza și îi va încuraja să meargă mai departe. Tinerii au nevoie de încurajări, au nevoie ca cineva să le valideze și să le recunoască eforturile și cred că această distincție vine într-un moment foarte potrivit pentru ATOR Banatul de Munte pentru că anul acesta a fost printre puținele organizații din Caraș-Severin care a rămas activă și în starea de urgență și ulterior, în starea de alertă, este o motivare, dar și o recompensă pentru că au fost acolo în linia întâi alături de polițiști, jandarmi, cei care au fost lângă oamenii în nevoi în prima parte a acestei pandemii”, a declarat părintele Mihai Ciucur.

119219155_3245491755533241_505807808179478050_n

119476372_3245491878866562_6844413329348547981_n

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei