Ping Pong politic pe banii cărășenilor

scandal CJ

Începută anost, ședința Consiliului Județean Caraș-Severin, a dat în clocot chiar la ultimul punct de pe ordinea de zi, cel referitor la împărțirea banilor pentru unitățile administrativ-teritoriale. E vorba de 6 procente din impozitul pe venit, fond la dispoziția consiliului județean, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și infrastructură care necesită cofinanțare.

În urma solicitărilor venite de la primăriile din județ, necesarul ar fi fost de 200 de milioane de lei, dar suma disponibilă e de aproape 8 ori mai mică, respectiv 27 de milioane de lei. Unul din cei 5 consilieri județeni excluși din PSD la sfârșitul anului trecut, Gabriel Dinu, a venit cu un amendament la acest proiect de hotărâre care modifica în totalitate proiectul inițial, prin alocări mai mici la primăriile PSD și mai mari la celelalte. „Vin cu acestă modificare după ce am discutat și m-am înțeles cu celelalte formațiuni politice”, a declarat Gabriel Dinu.

Președintele forului județean Silviu Hurduzeu i-a avertizat că toate alocările din proiectul inițial au fost făcute pe baza solicitărilor venite de la primari, în funcție de disponibilități și „este anormal să dăm unor primării mai mulți bani decât au solicitat“. Liderul social-democraților din Consiliul Județean Caraș-Severin, Ioan Crina a cerut pauză de consultări și a solicitat lista cu propunerea de amendament a consilierului Dinu pentru analiză, solicitare refuzată de membrii celorlalte formațiuni politice. La reluarea ședinței amendamentul propus de Gabriel Dinu a trecut cu 22 de voturi pentru și o abținere, în timp ce consilierii PSD, 8 la număr, au anunțat că nu vor participa la vot.

Cei mai nemulțumiți au fost primarii prezenți în sală, printre care și cel din comuna Bozovici, Adrian Stoicu: „Știți foarte bine în ce situație e comuna Bozovici. E singura comună care are spital, cu care ne chinuim și avem cheltuieli lunare cu întreținerea și cu activitățile din spital. Solicitarea mea a fost undeva la 5,5 milioane pentru toate proiectele și cel mai important pe care îl am în momentul ăsta și pentru care chiar azi am primit de la Compania Națională de Investiții precizarea că mi s-a aprobat și am deja constructor, e pe cascada Bigăr, acolo am 1 milion de lei cu finanțare. Eu aș vrea să închei acel proiect anul acesta ca să putem primi turiștii într-un spațiu amenajat. Sunt dezamăgit de toate jocurile astea care se fac între foștii colegi de la PSD, dar asta e hotărârea lor și o luăm ca atare; încercăm să găsim alte soluții de finanțare“, a declarat Stoicu.

Diferențele dintre sumele alocate în proiectul inițial și cel adoptate prin amendament sunt destul de mari : Moldova Nouă de la 1.350.000 la 626.000 de lei, Oravița de la 1.350.000 la 700.000, iar Oțelu Roșu a primit mai puțin de jumătate din cei 1.350.000 de lei alocați inițial.

Concluzia întâlnirii de astăzi a tras-o consilierul Valentin Boșneac, care a declarat în exclusivitate pentru Reper 24: „În politică nu trebuie să ai sentimente, deși nu sunt de acord cu această afirmație. Vom vedea ce o să fie. Ținând cont de contextul nostru național, anormalitatea e…normală. În țara asta așa se gândește, din păcate”.

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Dr. Toma

    Gabriel Dinu arata ca e un soldățel ascultător si ‘MERITA’ sa devina rector la Sorbonica, aka Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. Așa, intre noi, din punct de vedere academic acest personaj este o nulitate. Toata aceasta universitate fiind un loc de unde politicieni locali sa obțină ușor o diploma. Deci, știm deja cine e următorul rector al UEM?

  2. zero

    „În politică nu trebuie să ai sentimente … contextul nostru național, anormalitatea … ”.

    Nu.
    Doar instincte :)
    Sentimentele (şi pasiunile) sunt accesibile spiritelor evoluate faţă de primitivii reptilieni.
    Ajunşi … funcţionari pu(b)lici.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei