Petru Borduz: „Dacă nu respectăm Biserica, nu ne respectăm nici pe noi”

modelmic

 

Atitudinea jurnalistului Cristian Tudor Popescu la adresa Patriarhului Daniel l-a determinat pe Petru Borduz, candidat ARN la Senat, să reacționeze.

Am asistat în urmă cu câteva zile la asaltul virulent și grosolan al jurnalistului Cristian Tudor Popescu la adresa PF. Daniel, patriarhul B.O.R., și la cetățenii creștin-ortodocși, printre care mă număr și eu,  catalogați drept «vite», afirmație ce  mi-a stârnit indignarea și repulsia față de acest personaj tot mai răutăcios în declarații nepotrivite la tot ceea ce este legat de biserică și reprezentanții ei.

Acest ambivert cameleonic al presei românești post-decembriste, este o voce tot mai gălăgioasă la diverse emisiuni TV, încercând neprofesional să atragă atenția, lansându-și părerile în voia pasiunii fără a ajunge la o deliberare potrivită. În fapt, un personaj ce suferă de ceea ce numim «vampirism energetic», adică răul făcut altora duce la uriașa sa descărcare emoțională. Dilemele și turbulențele din spațiul media pe care ni le transmite domnia sa, de «lup moralist» cu cap limpede și agresivitate în conduită mă duce cu gândul la acea caracteristică de subcultură a tupeului în care una vorbește și alta face. Gornist de meserie, atacurile la adresa Bisericii și a noastră a tuturor creștinilor, susțin o campanie bazată pe minciuni, jigniri și dezinformări.

Nu doresc să intru în polemică cu domnia sa, însă îmi doresc o țară cu oameni educați ce nu pot fi prostiți și batjocoriți de orișicine, cu atât mai puțin de Cristian Tudor Popescu, iar a-l lăsa să-și manifeste talibanismul până la capăt e un semn de slăbiciune, de complicitate și iresponsabilitate din partea noastră, a tuturor. Lipsa unei poziţii, atunci când suntem capabili să o facem, poate avea consecințe incalculabile. Oamenii de bună credinţă, asediaţi continuu de această ofensivă a Răului, ajung să se creadă singuri în această luptă, în lipsa unor riposte pe măsura bunului simț. Ei bine!… vreau să se vadă că nu sunt singuri. Mă alături și eu acestei lupte pentru apărarea adevărului și a Bisericii. Suntem destui cei care nu dorim să capitulăm în faţa prostiei, în faţa mercantilismului, în faţa inculturii, în faţa falsificării istoriei, în faţa falsităţii acestor oameni, care ne intră pe gât ca o otravă în doze mici, dar în final letale”.

Amintim că în cotidianul „Republica”, în urma articolului „Satana în sutană”, publicat în data de 20.10.2020, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, afirma printre altele: ,,Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește…..”, stârnind un val de indignare în societatea românească.

 

Sorin NECULA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei