Petrişorii au pedalat serios pentru victoria cu CSM Focşani

modelmic

Chiar dacă la finalul jocului cu formaţia moldavă scorul a fost unul mulţumitor pentru echipa condusă de pe margine de profesorul Adrian Petrea, disputa nu a fost una controlată în totalitate de reşiţeni. Feciorii „Vrâncioaei“ au descins în forţă la Timişoara, conducând cu 2-0 şi 3-1, fiind egalaţi de-abia în minutul 15 de handbaliştii lui HC Adrian Petrea.

Nici chiar în momentul în care petrişorii, treziţi din amorţeala ce i-a cuprins după meciul cu Baia Mare, ar fi putut să îşi impună jocul, decanul CSM-ului, Gigi Nelu, în vârstă de „doar“ 43 de ani nu a putut fi oprit din drumul său spre gol, jucătorul din Focşani reuşind să puncteze în poarta lui Tevzadze de nu mai puţin de 6 ori în primele 30 de minute, fiind cel mai bun marcator al oaspeţilor! Să spună ceva acest lucru despre modul în care şi-a făcut treaba defensiva lui HC Adrian Petrea, aceeaşi cu care a măturat pe jos Minaurul, într-o primă repriză de coşmar din etapa precedentă? Concluzii pot trage doar specialiştii şi cei care se ocupă îndeaproape de pregătirea echipei. Sau poate că le-au şi tras deja. Ceea ce nu poate fi ocolit este o simplă constatare de pe margine: echipa nu pare legată în relaţiile de joc şi prestează un handbal de o mai slabă factură decât cel pe care l-am putut urmări la început de sezon 2015-2016, în Liga Naţională. Ceea ce am jucat cu Dinamo Bucureşti sau cu Poli Timişoara nu seamănă deloc cu ceea ce se întâmplă astăzi pe teren, unde intră aceeaşi echipă, dar cu actori uzaţi, saturaţi, obosiţi. De această dată nu mai putem da vina pe arbitraje, ar fi degradant şi înjositor să ne minţim singuri.

 

Revenind la jocul de la Timişoara (domnule Ilie Iova, cârmuitor al judeţului CS, până în vară sunteţi în stare să rezolvaţi situaţia sălii Polivalente?) la pauză scorul a fost de 15-12 în favoarea „gazdelor“.

Să menţionăm jocul mai bun al formaţiei reşiţene din actul secund, atunci când în poartă a intrat Drăghici iar extrema Florin Dospinescu, acelaşi jucător care ne-a dat speranţă în jocul cu Baia Mare, a făcut şi de această dată dovada valorii sale. Alţi doi jucători pregătiţi de antrenorul Petrea merită evidenţiaţi pentru un cumul de 15 goluri înscrise în poarta Focşaniului: Dusan Trifkovic cu 9 goluri marcate şi Ilie Vaidasigan cu 6. Iar asta pentru că victoriile se măsoară în goluri.

Meciul din etapa a XIV-a a Ligii Naţionale Masculine s-a încheiat cu victoria formaţiei HC Adrian Petrea, dar pe fondul revenirii CSM-ului din Focşani, care fusese condusă în mitanul secund chiar şi cu 8 goluri, 24 -16, în minutul 47. Scor final 31 – 27 şi răsuflăm uşuraţi.

12312272_10153951017638287_1464170386_n

 Sala Polivalentă din Reşiţa, 2-10, probă, se aude CJ, se aude ISU?

 Din păcate un public „sărac“ în tribunele sălii Olimpia din Timişoara nu a reuşit să transfere emulaţia şi spiritul de care HC Adrian Petrea beneficia la mai toate partidele de acasă, din sala Polivalentă. Şi-atunci vă întreb încă odată, în mod public, domnule Ilie Iova, din postura persoanei publice care vi-aţi asumat rolul interimar de conducător al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care este termenul limită fixat la care veţi finaliza lucrările necesare redeschiderii sălii Polivalente, pentru ca iubitorii pe care această disciplină sportivă încă îi are, ca şi echipa din dotare, HC Adrian Petrea să se poată bucura laolaltă de handbalul de Ligă Naţională?

Iar domnului comandant de la ISU Semenic cu nume de plantă erbacee din țările calde, păroasă, cu frunze mari, dantelate și cu flori galbene, îi recomandăm fierbinte să răspundă la telefon atunci când este apelat de presă, pentru că recunoaşte au ba, este plătit din impozitul meu şi al cetăţenilor acestui judeţ iar atunci când interesul este unul public, cum de pildă este cel legat de sala Polivalentă, el trebuie să răspundă de îndată întrebărilor presei. Apropo, domnule cu umărul plin de trese, Titus Susan, nu-mi amintesc să fi organizat vreo conferinţă de presă în care să explicaţi punctul dumneavoastră de vedere în legătură cu isteria creată în jurul Sălii Polivalente. Ori sunteţi mult prea preţios ca să vă puneţi la dispoziţia presei care nu vă curăţă de scame? Să nu răspunzi după săptămâni întregi nici pe telefonul mobil, nici la serviciu, nici după ce ţi se dau sms-uri, dar fiind un om cu responsabilitate şi decizie la nivelul judeţului prin funcţia de comandant al ISU Semenic Caraş-Severin reprezintă o sfidare la adresa jurnaliştilor şi un act prin care, pe mine personal, mă faceţi să înţeleg că aveţi ceva de ascuns.

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

15 Comentarii

 1. sorin todor

  Aveti dreptate,d-le Taban.Echipa nu joaca nimic,Ignat si Trifkovici(in aparare)este slab,primul si f.f.f.slab,al doilea.Am fost la meciul cu CSM.FOCSANI si am fost dezamagit de intreaga echipa.In aceasta situatie vom pierde la VASLUI la5-6goluri…Doar cu cuvinte mestesugit alese nu se castiga un meci si eu incep sa-mi pierd increderea in acest proiect…

  1. Cristian Patru

   Ai dreptate Sorin,ai dreptate Sergiu,nu au fost deloc cuvinte mestesugit alese cand am declarat ca obiectivul nostru este evitarea retrogradarii in acest an,avem 25 de puncte ,nu avem nicio datorie,subliniez, va asteptam in continuare cu drag ,cu feedback si cu plus valoare daca doriti si aveti de unde.Pana atunci mergem la Vaslui unde nu este inchisa sala,este 15 ron biletul de intrare,au 16 puncte si nici nu au de aparat atata” istorie handbalistica”.Regret ca nu ma pot ridica la nivelul valorilor cu care sunteti obisnuiti in acest oras, nici macar nu pot incheia retoric sau ironic,nu ma ajuta nici IQ-ul nici EQ-ul!

 2. Andreea V

  Domnule Sorin, d-ta crezi ca un meci il pregatesti stand cu picioarele in sus si cu telecomanda in mana asa cum privim meciul la TV?
  Sa nu uitam de evolutia acestei echipe pana sa nu mai aibe unde se antrena in conditii normale pentru profesionisti,sa nu ai unde face vizionari etc.
  Sunt putin ingrijorata ca va pierdeti increderea in acest proiect la cati bani ati investit in el…
  Eu

  1. sorin todor

   ,,Cu picioarele in sus,,este o expresie folosita de domnisoarele de pe centura ,dar ma rog…Putem vorbi de pase gresite date la pivot(12 la meciul cu Focsaniul),aparare visatoare etc.dar nu de bani.Cand echipa era in div.A cumparam 4-5 bilete la fiecare meci,doar ptr.mine si am abonamentul 00005,deci printre primele facute pe care il ofer gratuit oricui i se pare ca echipa joaca un handbal placut ochiului

 3. sorin todor

  D-le C.Patru,ironia d-tra a fost atat de subtila incat a trecut pe langa mine!Stiam ca nu suportati sa fiti criticat,fapt ce dearnota caracterul unui om,dar a jigni un intreg oras(,,istorie handbalistica…nivelul valorilor cu care sunteti obisnuiti in acest oras,,)nu va face deloc cinste.Noua,resitenilor,ne-a fost furata o uzina(UCMR-ul)ca sa avem ,,istorie handbalistica,,chiar daca am mai fost in prma liga si am dat si jucatori la nationala(STOKL)pe vremea cand Vasluiul era comuna.Iar ptr.sala certati-l pe S.Frunzaverde sau pe cine il inlocuieste ptr.ca va permite I.Q.

  1. Cristian Patru

   D-le Sorin Todor,nu ma consider si nici nu imi doresc sa fiu persoana publica si in consecinta ma intereseaza in primul rand aprecierile familiei,prietenilor,colegilor si colaboratorilor mei asupra caracterului meu.
   Nu-mi povestiti,va rog nici de UCMR nici de Werner Stockl ,poate tatal si unchiul meu au jucat cu dansul in echipa iar eu sunt nascut in 1974 in Resita unde am si crescut si nu vad ce intentie sau motiv as avea sa “jignesc un intreg oras”.
   Va rog in schimb sa lasati acesti copii de douazeci si un pic de ani sa – si dezvolte abilitatile de handbalisti,pentru asta au venit aici,noi nu ne permitem jucatori care azi se bat la campionat

  2. sorin todor

   Aveti dreptate,d-le C.Patru,dupa cum o intoaceti as zice ca sunteti nascut la Ploiesti,nu la Resita,nume care nu apare in titulatura,,H.C.Adrian Petrea,,intelegand ca politicienii locali nu merita desi C.J.C-S vi-a dat sala si v-a premiat acum 2luni iar cu Primaria Resita aveti o conventie sau intelegere…dar din respect ptr.cei care v-am sustinut in sala sau altfel meritam acest lucru…!Felicitari d-rei de la P.R. din Cluj!!!

  3. sorin todor

   Pot sa apreciez ce faceti ptr.oras ,pot sa ma inclin in fata d-stra dar stopati jocul urat si ineficient din ultima perioada,astept cu emotii sambata ora 14jumatate…SUCCES!!!

 4. Cristian Patru

  Discutia noastra este ca si diferenta intre Do diez si Re bemol,eu va cedez ultimul cuvant,multumim pentru sustinere!

  1. sorin todor

   Cantati intra-adevar intr-o partitura falsa ,asta nu e ptr.d-stra d-le C.Patru,ci ptr.cel sau cea care va scrie replicile,discursurile…nu-i asa d-le Taban,m-am tot intrebat de ce toate replicile d-lui C.Patru apar doar in Reper 24???Punct.

  2. sorin todor

   …iar intre Do diez si Re bemol nu exista nici o diferenta ptr.ca frecventa vibratiei corzii este aceeasi,fara a dori sa va jignesc I.Q .-ul si apreciez ca stiti ca cel mai bun cedeaza…

 5. Cristian Patru

  Aţi avut dreptate d-le Sorin, îmi asum riscul de a vă răspunde încă odată:)))),(a durat mai mult până am primit replica scrisă), vă numesc oficial consilier, nu interpretaţi greşit, vă rog, doar închideţi ochii şi acceptaţi, trebuie doar să asumaţi că sunt un om liber, premierea este pentru pantaloni scurţi iar P.R.-ul de la Cluj lucrează lângă mine de când era de vârsta lui Trifkovic şi au trecut ceva ani de atunci, la fel ca şi anii mei de pian:)))…….mulţumesc Sergiu!

  1. Cristian Patru

   Sincer domnule Sorin,preferam suporteri ca dumneavoastra,impulsivi,sinceri si niciodata ipocriti,nu ne dorim sa va pierdem,incercam si incerc tot posibilul sa trecem perioada asta mai putin buna cat mai repede,intentiile sunt cele mai bune,limitele si limitarile reprezinta provocarea!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei