Peste 4.5 milioane de euro din fonduri europene pentru Primăria Oravița

fonduri europene Oravita

După cele două contracte de finanțare pentru două obiective importante din Oravița, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” și Piața Agroalimentară, proiecte în valoare de 2.6 milioane de euro, luni, Primăria Oravița a mai semnat un contract de finanțare din fonduri europene, în valoare de 1.2 milioane euro.

semnare contract Ursu

Primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, și directorul Agenției Regionale de Dezvoltare (ADR) Vest Timișoara, Sorin Maxim, au semnat luni, la sediul ADR Vest din Timișoara, încă un contract de finanțare nerambursabilă în valoare de 1.2 milioane de euro. Finanțarea va fi destinată fostei clădiri unde a funcționat Primăria Oravița, iar după reabilitarea acesteia, în clădire va funcționa „Muzeul Văii Carașului”. Acesta este cel de-al treilea contract de finanțare semnat de autoritățile locale orăvițene în ultima lună din fonduri europene. Primele două, unul ce vizează reabilitarea celui mai vechi teatru din țară, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, în valoare de 2.240.000 euro, precum și modernizarea Pieței Agroalimentare, în valoare de 1.3 milioane de euro, au fost semnate în luna mai.

 

Citește și: 10 milioane de lei pentru Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița

Este rodul muncii a mai multor ani de zile. De exemplu, acest ultim proiect l-am depus prima dată pe fondurile norvegine, însă ne-a fost respins. Apoi, l-am depus la Ministerul Culturii însă, din cauza unei simple hârtii, ne-a fost respins din nou. Se pare că a treia oară a fost cu noroc și mă bucur că am reușit să obținem finantarea. Spun asta, pentru că vechea clădire a Primăriei are o încărcătură istorică deosebită pentru orașul nostru, dar și pentru zona Oraviței. După finalizarea investiției aici va funcționa un muzeu al Văii Carașului”, a declarat, pentru Reper24, edilul-șef al orașului din Valea Carașului, Dumitru Ursu.

Citește și: Administrația Ursu mai dă o lovitură! Piața Agroalimentară a primit finanțare pentru reabilitare

 

John GAVRILESCU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei