Percheziții în Caraș-Severin și în capitală, la polițiști acuzați de tortură și lipsire de libertate

perchezit

Nouă percheziții domiciliare au fost efectuate în această dimineață de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în capitală și în județul Caraș-Severin, într-un dosar de tortură și lipsire de libertate, în care sunt vizați agenți de poliție din cadrul Poliției Capitalei. Faptele ar fi avut loc în septembrie anul trecut.

În dimineaţa zilei de 3 martie 2021, au fost efectuate percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Caraş-Severin, în baza a 9 autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate”, se arată într-un comunicat al Parchetului București.

Potrivit HotNews, dosarul a fost deschis după ce în septembrie 2020 doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16. Unul dintre ei a susținut că fost agresat de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-a atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Tânărul spunea atunci că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi cu picioarele.

În același comunicat al Parchetului se precizează că, în prezent, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează audieri ale persoanelor vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei