„Pentru sanatate nimic nu e prea mult“! Premieră la SJUR

b1

La Spitalul Județean de Urgență din Reșița, pe Secție Urologie a avut loc ieri, în premieră la nivel național, o intervenție în patologia oncologico-urologică, cu aparatura și metoda de ultimă generație, respectiv în sistem 3D4K ( tumoarea maligna este îndepărtată de pe rinichi, fără ca acesta să fie afectat de intervenție). Prima intervenție a fost realizată înainte de prânz, iar cea de-a doua după-amiază.

Despre această premieră a SJUR și a medicilor reșițeni, managerul Alina Stancovici a declarat: „La acest moment, deosebit pentru lumea medicală din Reșița și Banatul de Munte, participă medicul reșițean Gheorghe Beg, împreună cu conf.univ. dr. Bogdan Petruț din Cluj-Napoca, alături de 10 tineri medici rezidenți clujeni. Intervenția în premieră prin metoda apărută în decembrie anul trecut, a fost posibilă la Reșița prin implementarea unui proiect european, care a adus spitalului aparatura nouă, de calitate. Colaborarea pe parte de tehnică medicala cu firma Storz, de renume în lumea aparaturii specifice intervențiilor urologice, a făcut ca acest moment sa fie fără cusur.

b2

Colaborarea cu medicul conferențiar universitar Bogdan Petrut de la Cluj, un brand al Urologiei românești, face onoare unității sanitare, iar acest lucru se datorează deschiderii și implicării pe care dr. Gheorghe Beg le manifestă în profesia sa. Dată fiind prezența celor 10 medici rezidenți de la Universitatea de Medicină Cluj-Napoca, dar și a dr. Beg de a forma discipoli care să vină în urma sa, am încheiat un contract de parteneriat care poate fi benefic pentru ambele părți.

b3

 

Sunt tineri temeinic formați la școala de medicină românească, care ar fi o pierdere sa ia drumul străinătății și care trebuie să aibă șansa de a profesa acasa, iar acasa poate fi și la Reșița. În plus, nu trebuie să uitam ca, Reșița are o buna colaborare cu Clujul, atât prin conturarea strategiei de dezvoltare de către factori abilitați din Cluj împreună cu factorii decizionali locali, cât și faptul că învățământul superior reșițean se află azi sub cupola Universitatii Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.
Momentul de azi înseamnă mult pentru spital, pentru Reșița, pentru noi toți pentru ca suntem oameni si tindem cu toții la o viata sănătoasă și la calitatea actului medical, atunci cand avem nevoie. Pentru sanatate nimic nu e prea mult“! – a mai precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița Alina Stancovici

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei