Ieri la sediul Palatului Administrativ a avut loc Şedinţa Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin, care a fost condusă de subprefectul judeţului, Anton Paulescu. Unul din punctele de pe ordinea de zi se referea la gestionarea biletelor de tratament şi de odihnă destinate pensionarilor – pe anul 2019 şi modul de derulare în anul 2020.
În chestiunea biletelor de tratament pe care pensionarii le aveau deja plătite în momentul declanşării pandemiei COVID-19, subprefectul judeţului a dorit să se asigure că toţi cei care nu au apucat să beneficieze de aceste bilete şi-au primit sau îşi vor primi banii înapoi.
Totodată, s-a expus faptul că, datorită numărului mare de cereri pentru bilete de tratament, preconizat pentru perioada următoare, din cauza fondurilor insuficiente, precum şi a regulilor de distanţare socială din staţiuni, CNP nu va putea să asigure bilete tuturor solicitanţilor. S-a precizat că se va face o selecţie a acestora, pe baza unui punctaj acordat după mai multe criterii, unde prioritari vor fi pensionarii cu pensii de invaliditate, cei care nu au fost in ultimii ani beneficiari ai biletelor de tratament, cei cu pensiile cele mai mici, precum şi cei care sunt pensionaţi la termen.
În ceea ce priveşte punctul 2 al şedinţei, „Informare privind serviciile oferite prin intermediul Compartimentului EURES din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului Caraş-Severin”, Anton Paulescu i-a sfătuit pe reprezentanţii AJOFM Caraş-Severin, precum şi pe cei ai compartimentului EURES, din cadrul aceleiaşi instituţii, să se folosească de toate mijloacele posibile de promovare a ofertelor de locuri muncă din străinătate şi să apeleze la reprezentanţii primăriilor din judeţ, pentru ca aceste oferte de locuri de muncă să fie cunoscute de cât mai mulţi cetăţeni ai judeţului.
Lorena POENARU