Păstrăm tradiția – deschidem frontierele! Elevi cărășeni și-au demonstrat talentul artistic în Serbia!

modelmic

Mai mulți elevi cărășeni din zona Clisurii Dunării au luat parte la un proiect derulat în țara vecină Serbia, încercăm să își demonstreze aptitudinile literare și talentul la pictat. Pentru elevii români de origine sârbă, acesta a fost și un bun prilej de a cunoaște tineri de vârsta lor din țara vecină și a intra în contact cu tradițiile și obiceiurile din Serbia. 

Proiectul „Păstrăm tradiția – deschidem frontierele” a fost implementat de Skola Plus din Bela Crkva, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Serbia și a Direcției pentru colaborare cu diaspora și sârbii din regiune. Scopul proiectului, care a prevăzut și un schimb de experiență între copiii din România și colegii lor din „țara mamă”, l-a constituit învățarea și folosirea limbii sârbe și alfabetului chirilic, precum și păstrarea identității etnice în rândul cetățenilor de etnie sârbă din  zona Defileului Dunării, din România.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668954084685″]

În cadrul proiectului, a fost derulat concursul internațional de creativitate plastică și literară ”Așa mi-a povestit bunica”, la care au fost înscrise 778 de lucrări plastice și 613 lucrări literare. Participanții concursului au depus un efort evident și cu multă atenție și răbdare au demonstrat că sunt conștienți de importanță păstrarii identității sârbești, atât în țară, cât și în diaspora.

Juriul a luat decizia de-a premia un număr mai mare de copii decât de obicei și a ales 20 lucrări plastice și literare.

Trebuie menționat că la concurs a participat și un număr mare de copii de origine română din zona Defileului Dunării în România. Un aport important în participarea la acest proiect a elevilor din România, l-a avut învățătorul Tomislav Popovici, membru al Uniunii sârbilor din România”, a explicat, din partea organizatorilor învățătoarea Jasmina Turturea.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei