Pastila lui Nica: Din culisele unei şedinţe cu final aşteptat

modelmic

Înainte de şedinţă, secretarul de partid către aplaudaci : atenţie mare la mine, când închid ochiul stâng, aplaudaţi, dacă mişc degetul mic de la mâna stângă, aplaudați furtunos, dacă dau din cap spre dreapta, votaţi tot, ca vă mierlesc ! Întrebările spontane pe care trebuie să le puneţi, le aveţi fiecare pe bileţel….

Şi uite aşa, zilele trecute a venit rândul SNPPC-ului, sindicatul, zică-se reprezentativ în Poliţia Română, să îşi aleagă liderii şi în Caraş-Severin. Zis şi facut, la adunarea membrilor SNPPC a venit însuşi Dumitru Coarnă, liderul de la Bucureşti, om în care eu continui să cred și îl apreciez ca unul din puținii lideri sindicali care se bat pentru poliţiști. Numai că a cam greșit sindicatul.

Sala plină, au fost chiar 25 de poliţişti, cu tot cu poliţiştii care, deşi nu erau membrii SNPPC, aveau totuşi dreptul să participe la şedinţă, că aşa e democratic… și a fost democratic până la un moment dat, când fostul vice al SNPPC-ului, rezervistul acum, Moatăr, i-a dat puţin afară, nu de alta, dar începuseră băieţii să deranjeze şi să întrebe onor conducerea, cum e posibil ca un agent de Poliţie sa ia diurna de chirie în jur de 100 Euro, iar un ofiţer cam 300 Euro ? Că, cică, aşa ar fi in Bucureşti….

snppc

În unanimitate, în deplină concordanţă (aplauze prelungite ), preşedinte al SNPPC Caraş-Severin a fost ales, nimeni altul decât Şeful Politiei Bocşa ! Uraaaa! Iar vice (tot aplauze, da` nu asa de prelungite ), şeful Serviciul AESP ! Adică doi ofiţeri care fac parte din conducerea judeţului, au fost aleşi lideri de sindicat. Păi, domnilor, eu am o claritate neclară ! Dacă un poliţist bocşean, care, întâmplător, nu e membru SNPPC, are nemulțumiri vis-a-vis de orele suplimentare, muncă în ture etc., şi se adresează comandantului său, cum îl va trata acesta, ca pe un subordonat sau ca pe unul care nu face parte din sindicatul pe care îl conduce ?

Şi atunci cum va gestiona eventualul moment de criza ? Sau, cum ar fi perfect, în Poliţia Bocşa şi în cadrul Serviciului AEST totul e roz, nu există nemulţumiri, toţi muncim şi cu braţe de oţel, să culegem muşeţel !…..
Sau SNPPC-ul a ales calea mai uşoară, lupul paznic la oi, în eventualitatea unui atac al ursului …
Am semnale ca unii poliţişti ar fi fost întrebaţi dacă îşi asumă conţinutul articolului de acum ceva vreme, când am scris, de asemenea, despre alegeri în cadrul noului sindicat al poliţiştilor, Europol. Eu încă nu am luat-o ca pe o ameninţare, domnilor pseudosindicalişti, lăsaţi poliţiştii să adere la ce sindicat doresc, aşa intraţi în normalitate
Iar domnul Coarnă, un adevărat sindicalist, mi-a răspuns ca statutul sindicatului permite astfel de alegeri. Domnule Coarnă, cu tot respectul, schimbaţi statutul ! Ăsta e un pic sovietic….
Şi despre cariera fulminantă în Poliţie a unor lideri sindicali, în episoadele viitoare.
Vă pup brusc !
– PS Am uitat să vă spun, la concurs nu au fost înscriși alți candidați, unul singur se înscrisese la funcția de președinte, da` ăsta e agent de Poliție și după ce i s-a arătat pisica de câteva ori, a renunțat elegant …
Adi Nica
Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei