Paşi pentru consolidarea relaţiilor cu Republica Cehia

ceh

După ce la începutul acestei luni Excelenţa Sa, Jiři Šitler, Ambasadorul Republicii Cehe în România a fost primit la sediul Palatului Administrativ de reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, o delegaţie din cadrul Primăriei Reşiţa a întors vizita cehilor în cursul săptămânii trecute.

 La invitaţia ambasadorului României în Republica Cehia, Daniela Gîtman, o delegaţie condusă de primarul municipiului, Mihai Stepanescu, şi un reprezentant al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, a efectuat o deplasare în Cehia, la mijlocul săptămânii trecute. „Cu acest prilej, au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiilor locale şi regionale, în vederea conturării unor relaţii de cooperare cu oraşe din state membre ale Uniunii Europene,  unul dintre acestea fiind Liberec”, a explicat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al primăriei.

ceh2

Scopul întâlnirilor este stabilirea unor relaţii de cooperare între oraşe din cele două ţări, care să se concretizeze în atragerea de investitori cehi.

Judeţul Caraş-Severin este privit cu interes de oficialităţile din Cehia, datorită importantei comunităţi de cehi care trăieşte aici. „Caraş-Severin este pentru noi o zonă foarte specială. Am participat de multe ori la acţiunile organizate de comunitatea cehă din Banat, am foarte multe informaţii despre judeţul şi localităţile în care trăiesc aceştia şi sunt deschis pentru orice propuneri, colaborări, care ar putea consolida relaţiile dintre noi”, a spus Excelenţa Sa, Jiři Šitler în timpul vizitei efectuate la Reşiţa.

Cehilor le-a fost lansată invitaţia de a reveni cât mai curând în municipiul de pe Bârzava în luna iunie, cu ocazia manifestărilor cultural-artistice prilejuite de Zilele Reşiţei.  

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei