Parlamentarul Rujan aplaudă noua inițiativă legislativă introdusă în regimul contravențiilor

ruj

Parlamentarul liberal cărășean Dumitru Rujan aprobă iniţiativa legislativă ce introduce, pentru regimul contravenţiilor, un termen clar de punere în aplicare a hotărârilor judecătoreşti.

Alături de Gabriel Andronache – liderul de grup al deputaţilor PNL, Ioan Cupşa – vicepreşedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Radu Moisin – membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor și alți colegi parlamentari liberali, deputatul Rujan a semnat această nouă inițiativă legislativă.

Era nevoie de o asemenea inițiativă având în vedere că în practica socială sunt multe situaţii în care nu sunt respectate hotărâri definitive ale instanţei de judecată prin care aceasta dispune efectuarea muncii în folosul comunităţii în caz de neplată a amenzii, cauza fiind faptul că hotărârile judecătoreşti sunt date fără vreun termen de executare a obligaţiilor.

Pentru corectarea acestei situaţii, prin iniţiativa înregistrată la Parlament, am propus ca cei care încalcă decizia justiţiei să execute „sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii într-un termen de cel mult 60 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti”, a declarat deputatul liberal, Dumitru Rujan.

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei