Panică într-o școală din Reșița, după ce un câine a pătruns într-o sală de clasă!

gen 7

 

Momente de spaimă în această dimineață pentru elevii unei școli din Reșița, care s-au trezit cu un câine în sala de clasă. Trei elevi de clasa a șasea au avut nevoie de îngrijiri medicale, după întâlnirea mai puțin plăcută cu patrupedul. Din fericire, niciunul dintre copii nu a fost rănit grav, mai mare fiind sperietura, deși unul dintre ei a fost vaccinat antirabic, după ce a fost mușcat ușor de picior.

Evenimentul mai puțin obișnuit a avut loc la Școala Gimnazială nr. 7 din Reșița. Nu se știe pe moment cum a intrat câinele în școală, dar conform informațiilor neoficiale, proprietarii animalului au domiciliul chiar în apropierea școlii, unde de altfel sunt înscriși și copiii acestora. După ce stăpânii au plecat de acasă, câinele ar fi sărit gardul și s-a dus glonț la școală, probabil în căutarea copiilor. Câinele a intrat într-o sală de clasă, copii s-au speriat, iar în agitația creată, animalul a intrat și el în panică, reacționând agresiv.

În jurul orei 08:30, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, a sunat o persoană care a informat că un câine a reușit să pătrundă în incinta unei școli gimnaziale din municipiul Reșița.

Grupa de intervenție s-a deplasat de îndată la fața locului, unde a constatat că un câine din rasa ciobănesc german a intrat în clădirea școlii, reușind să ajungă într-o sală de clasă. În agitația creată, trei copii au fost încolțiți de animalul speriat.

Conform fișei întocmite de UPU, a rezultat că cei trei copii au suferit plăgi zgâriate în zona membrelor inferioare.

La fața locului, a fost solicitat un echipaj specializat de ecarisaj, care a reușit să prindă câinele, acesta fiind ulterior transportat în siguranță la padoc”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

Jandarmii cărășeni au identificat proprietarul animalului, iar în baza OUG 55 art.12 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, au întocmit actele de sesizare privind comiterea unei infracțiuni.

În acest moment, cei trei copii sunt în siguranță, nefiind necesară spitalizarea acestora.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Aurica

  Amendați câinele! Orice școală are ușa de intrare în incinta scolii, obligatoriu acolo e un profesor de serviciu și dimineața și pe fiecare nivel în timpul pauzelor. Dacă copiii erau în clasă ușa la clasă era deschisă? Sau nici uși nu au clasele? Si după toate acestea care e modul de comportament al copiilor când se întâmplă un asemenea incident? Urlăm că și câinii, ne agităm că sifonul? Dacă intra un sarpe,un sobolan( lucru posibil) săreau pe el? Că șarpele nu aude. Pe cine mai amendați atunci?

 2. zero

  “câine din rasa ciobănesc german”

  Legiuitorul, în înţelepciunea sa, a prevăzut ca şi câini ciobăneşti periculoşi (în România) doar pe cei din rasa “Ciobănesc Caucazian” (categoria a II-a).
  Probabil că din cauza orientării geo-politice, a câinilor, bineînţeles :)

 3. Dancea ion

  Aaaaa, am avut dreptate… Vai si amar, voi ziaristii doar știți sa criticați pe unii pe altii, uitați-vă-ți la voi prima data, informațiva-ti si dupa scrieți articolul

 4. Pingback: Copii atacați de un câine, chiar în sala de clasa, la o școală din vestul țării - Hunedoara Libera

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei