Opt migranți, dintre care trei minori, au traversat Dunărea cu o barcă gonflabilă

 

migranti

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova-Veche, județul Caraș-Severin, au observat marți, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcațiune care a intrat în apele teritoriale românești. Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență, în urma căreia au depistat și reținut, la malul românesc al Dunării, pe direcția km flv. 1056, opt cetățeni străini, două femei, trei bărbați și trei minori.  Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la fața locului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni din Egipt și Somalia, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, iar minorii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Adulții au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu o ambarcațiune gonflabilă, cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, a precizat subcomisar de poliție Petre Ionuț Nicola.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei