O ploaie torențială de doar câteva zeci de minute a transformat Oravița într-o lagună

1

Ploile au lovit din nou Banatul, de această dată cele mai afectate localități fiind Oravița și Ciclova Montană. Ruperea de nori nu a durat mult dar a reușit să măture totul în calea. Puhoaiele de apă s-au revărsat pe străduțele înguste ale orașului Oravița, antrenând mașini, crengi, resturi de copaci și cam tot ce a prins în cale.

3

Din fericire nu există victime omenești. În urma ploilor abundente s-au format scurgeri pe versanți care au inundat 8 străzi in orașul Oravița și 3 străzi în localitatea Ciclova Montana, precum și câteva gospodarii din Ciclova Romana.

2

Toate echipajele disponibile ale Secției de Pompieri Oravița s-au deplasat în teren și, împreună cu autoritățile publice locale, intervin pentru limitarea efectelor acestui fenomen. În sprijinul pompierilor militari din Oravița s-au deplasat și colegi de la Detașamentul de Pompieri Reșita cu 2 motopompe remorcabile și 6 transportabile.

Primarul orașului Dumitru Ursu a declarat pentru Reper 24 că toți oamenii și toate utilajele disponibile au fost mobilizate pentru a înlătura în cel mai scurt timp pagubele produse de revărsarea de ape. „Nu am făcut un bilanț al tuturor pagubelor; e prea devreme. Principala noastră problemă acum este să deblocăm străzile și să le redăm circulației. Cu ajutorul pompierilor vom scoate apele din casele oamenilor, din beciuri, din curți și din grădini. Vom inventaria și pagubele, dar nu acum. E bine doar că nu am avut pierderi de vieți omenești“ a mai precizat primarul Dumitru Ursu.

O situație deosebit de gravă se înregistrează la Barajul din Oravița unde apele au trecut peste dig și s-au revărsat pe străzi. Din fericire barajul rezistă, urmând să fie făcută o verificare a structurii de rezistență după retragerea apelor.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Lacucaracea

    În ,, Romanistan ” fiecare zi din viață este o adevarată aventură ( ,, saga de mahala ” ). Datorită ,, lucrărilor ” efectuate de membrii şi afiliații ( sau aflați în strânsă legătură ) famigliilor mafiilor de partid (e) , închipuiți-vă ( imaginați-vă ) că sânteți rolurile principale din filmul ,, Laguna albastră ori Întoarcere la laguna albastra ” ( cu mica diferență că aici este maron în general…) ; un adevărat paradis tropical care vă v-a face să treceți mai uşor peste aceste ,, nimicuri ” ( ,, mici neajunsuri ale vieții ” ) în viziunea celor implicați , responsabili şi vinovați ( incompetenți , de rea-credință , corupți…s.a.m.d.). Foarte posibil ca sclavii bulangiilor politici să sară la atac : ,, ce bă ‘ că şi în strainătate / țările dezvoltate din vest se întâmplă aşa ceva şi n-ai ce-i face ” … ,, că nu te poți pune astfel cu natura ” …etc.În replică le-aş răspunde pe măsură… Dar cu drumul / drumurile acelea din planşele foto ( la fel în toată țara , de vreo 30 ani ) cum rămãne ? Fiindca arată asemenea , sau chiar mai rau decât multe din antichitate sau evul mediu ( şi Incaşii aveau drumuri mai bune…măcar erau pietruite , ceea pentru vremurile acelea este echivalentul tehnologic ca şi cum am avea noi autostrazi , drumuri exprese / şosele ,, ca-n palmă ” ce brăzdează peste tot țara ( + bulevarde , străzi / trotoare fără gropi şi balți în localități ).

  2. Eugen

    In Oravița s-a revarsat toata nemunca si nesimtirea primarului care a aparut din senin dupa 8 ani in care nu stie nimeni pe unde a umblat si pe ce si-a luat salariul. Tot râul care strabate oravita nu e in veci decolmatat si acum postacii vor oi vomita pe net ca din cauza gunoaielor. Singurele gunoaie care ne infunda orașul intrat in descompunere sunt in primarie.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei