O nouă terapie, la spitalul din Bozovici!

terapie

Din 21 ianuarie la spitalul din Bozovici va fi pusă la dispoziția pacienților o nouă terapie, terapia cu radar care face parte din familia de termoterapii și folosește undele electromagnetice ale benzii de frecvență a microundelor, ce dezvoltă în țesuturile tratate o căldură care se transmite în profunzime, obținând un efect de calmare a durerii.

Terapia cu radar este indicată în:

– Contracturi musculare

– Lombosciatica

– Dureri de col uterin

– Artroză

– Durerea posttraumatică

– Tendinite

Principalele efecte ale acestei terapii:

– Analgezic

– Reducerea rigidității articulațiilor

– Reducerea edemului

– Reducerea inflamației

– Creșterea fluxului sanguin.

Centrul de Sănătate din Bozovici a fost înfiinţat după ce Valea Almăjului a rămas fără spital, în urma reorganizării sistemului sanitar, în aprilie 2011. Centru multifuncțional sau Spitalul din Bozovici, cum este în continuare cunoscut de localnici, este susținut de Spitalul Județean în ceea ce privește cheltuielile de personal ale medicilor și asistentelor, al medicamentelor, materialelor sanitare și de curățenie, iar Asociația Sănătate pentru Almăj, în care sunt asociate mai multe primării din Valea Almăjului, se ocupă de plata utilităților și a personalului auxiliar.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei