Nu mai avem nimic sfânt în noi

 

vandaliza

Glezne goale; imberbi fără strop de discernământ; „neterminați“, cum le spune Dana Budeanu; tineri fără minte, fără caracter, fără discernământ, fără Dumnezeu; voinicii din spatele ecranului de calculator sau, mai trist, viitorul de mâine al României.

Nu știu cu ce apelativ să-i categorisesc; nu reușesc să înțeleg ce e în mintea lor; nu știu prin ce împrejurări au ajuns așa și nici cum pot fi ei (re)educați, pentru că un lucru este cert, astfel de gesturi nu cred că le-au învățat de la părinți. Refuz să cred că există în preajma noastră astfel de „viteji“ care să comită astfel de gesturi. Cu toate acestea mai apar (e drept rar, dar parcă tot mai des în ultima vreme) bipezi fără minte care consideră că incendierea unui simbol al creștinismului, vandalizarea unui mormânt din cimitir ori altfel de asemenea fapte, reprezintă un act de bărbăție și de vitejie.

4

O postare apărută ieri pe rețelele de socializare m-a blocat pur și simplu. Mintea mea refuză să creadă că astfel de gesturi sunt posibile în mileniul 3, că mai există indivizi care s-au ridicat din patru labe și pășesc țanțoși printre noi, cu astfel de mentalități:

„Cât de josnic și nemernic poți fii… să dai foc Fecioarei Maria de la mănăstirea Reșița-Doman!!! Mă încearcă o furie și o neputință fără margini!!!Sper ca poliția reșițeană să îi găsească pe făptași, și sper să își primească și plata divină!!! Este de neimaginat ce se întâmplă în jurul nostru…cu cimitirele,cu bisericile…cu tot ce este sfânt!!! Poate vă treziți și cei care conduceți destinele orașului și județului!!! Avem nevoie să ne simțim în siguranță“!!!

3

Acestea sunt faptele, aceștia sunt cei din noul val care cuprinde Europa, ei sunt cei care folosesc expresii gen părinte 1 ori părinte 2, care pretind desființarea familiei tradiționale, căsătoriile între persoane de același sex, drepturi egale pentru ele, inclusiv adopția de copii. Există sădit adânc în ei astfel de idei ce mă duc cu gândul la copiii și tinerii care de la 10 ani sunt dispuși să-și sacrifice viața și să se transforme în bombe umane pentru o cauză „sfântă“. Nu există nimic sfânt în a lua viața cuiva, în a distruge simbolurile altei credințe, în a vandaliza indiferent ce.

 

Expresia „Iartă-i Doamne că nu știu ce fac“ nu pare să mai aibă valabilitate și asta pentru că ei știu exact ce vor și ce fac, iar acțiunile lor par concertate și dirijate din umbră. Nu mai există toleranță; nu mai dispunem de spațiul de confort și siguranță, nu mai trăim în lumea pe care o știam. În aceste condiții, legile sunt tot mai slabe, mai puțin aplicate, procurori mai toleranți, judecători mai indulgenți și polițiști mai puțin implicați în rezolvarea unor astfel de cazuri.

Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că am o vârstă, că timpul ce-l mai am de petrecut pe această lume nu mai e așa de lung și că nu voi apuca să văd degradarea umană a acestei specii de indivizi care se întinde ca o molimă în toată lumea civilizată, fără ca ceilalți să riposteze. Iar atunci când se vor trezi și vor dori să o facă va fi probabil mult prea târziu…

foto: Facebook

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei