„Ne-ați cuprins!“ – public în extaz la concertul mascaților Carla’s Dreams de la Zilele Reșiței!

zilele resitei

În ciuda vremii nefavorabile, tinerii Reșiței au luat cu asalt aseară piața centrală 1 Decembrie din municipiu, pentru a-și urmări pe viu idolii moldavi pe scena amplasată în imediata apropiere a fântânei cinetice „made by Lucaci“, devenită între timp (în)cântătoare, grație eforturilor administrației Popa și a vizionarului edil.

La anunțul prezentatorului Dan Mirea, „Carla’s Dreams sunt pregătiți pentru un show incendiar la Reșița!“, de sub umbrelele acestor nebuni frumoși, un cor al dorinței nebune s-a putut auzi la unison: „Carla’s Dreams! Carla’s Dreams! Carla’s Dreams!“ Senzațiile trăite înaintea apariției marilor artiști sunt adeseori colpeșitoare și greu de gestionat, o spune unul care în 1992 l-a văzut live „la treabă“ pe Michael Jackson dar și pe alți artiști de talie mondială. În așteptarea „producerii“ artistului pe scenă, a idolului pe care l-ai ascultat la radio, pe telefon, în mașină sau l-ai fredonat în baie, ai impresia că trec veacuri iar atunci când se produce e un declick binefăcător. Preț de câteva momente uiți de orice problemă, de orice apăsare, pentru că în jurul tău s-a creat o emulație, un vârtej din care n-ai cum să mai scapi. De data aceasta „vinovată“ de retrăirea acestor stări  a fost o trupă autohtonă de muzicieni din Republica Moldova care balansează între stiluri muzicale în genul hip hop, jazz, rock și pop, cu un mesaj profund, o poezie mișcată, „mai altceva, mai mișto“ o formație care de câțiva ani face legea în topurile muzicale românești. Ca de altfel și în cele din Republica Moldova.

Faza tare e că băieții ăștia nu și-au arătat niciodată fețele, cel puțin despre solistul trupei Sergiu s-au făcut mii de speculații în legătură cu identitatea acestuia, bănuieli care însă nu au fost nici până astăzi confirmate. Nu s-au deconspirat nici la Reșița și dacă nu o vor face prea curând, nici nu cred că ar trebui să deranjeze pe nimeni. Ne-am simțit cu toții bine și am fredonat cu bucuria unor copii care au primit jucăria mult visată în dar „Hop, Eroina!“ sau „Să mă săruți, dulce, dulce, până la sânge“ ori integral piese precum„Te rog“, „Sub pielea mea“, „Acele“ sau „Imperfect“, „Antiexemplu“, .

Cert este că formația din Chișinău bre, Carla’s Dreams, a făcut furori la Zilele Reșiței, într-un eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Reșița pentru care administrația locală merită felicitări. Parafrazând un celebru film românesc, eu când vreau să critic, critic, dar și atunci când trebuie recunoscute meritele cuiva, persoană, instituție, etc., n-am să mă dau la în lături de la recunoașterea lor. Bine, Reșița!

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. ene

    Concert extraordinardar,cu mici probleme.Pentru cunoscatorii versurilor a fost bine.Pentru ceilalti perceptia cuvintelor datorita sonorizarii a fost partiala.Inclusiv pe telefoanele mobile.Astept specialistii.

    1. DSM

      Telefoanele mobile nu sunt concepute sa inregistreze sunete atat de puternice si sa redea clar. Cat referitor la versuri, probabil ati ramas cu vesnica populara setata in urechi,tipic pentru Resita. O sa constatati si la alte concerte unde se canta in acelasi stil agresiv ca nu intelegeti chiar tot, indiferent de sonorizare. PS. In cazul de fata sonorizarea a fost foarte OK.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei