Cismăneanțu cere lămuriri de la Aquacaraș! Lucrările la rețelele de apă și canalizare vor reîncepe în mai, promite Petrescu!

modelmic

Lucrările din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin” vor reîncepe în orașul Bocșa cel târziu în luna mai, a dat asigurări directorul executiv al Aquacaraș, Dan Petrescu, în cadrul unei ședințe de lucru derulate la Primăria Bocșa. Întâlnirea a avut loc la inițiativa primarului Eugen Cismăneanțu, care a dorit să afle informații exacte despre continuarea proiectului la Bocșa, atât de la reprezentanții operatorului de apă și canalizare din județ, cât și de la ADI Aquabanat și de la constructor, compania Ludwig Pfeiffer.

La Bocșa, proiectul de introducere a rețelelor de apă și canalizare în Bocșa, care inițial ar fi trebuit finalizat la sfârșitul anului 2015, este realizat în prezent doar în proporție de aproximativ 50%. Situația este mai bună la stația de epurare, unde au fost executate aproximativ 85% din lucrări. Luna aceasta, Aquacarașul a primit undă verde de la Comisia Europeană, care a aprobat fazarea proiectului din Caraș-Severin, urmând să fie alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor.

Citește și Undă verde de la Comisia Europeană! Proiectul pentru modernizarea infrastructurii de apă din Caraș-Severin continuă!

În 23 martie a fost aprobat de Comisia Europeană special proiectul nostru, iar în acest moment suntem în faza de pre-finanțare. În ceea ce privește orașul Bocșa, am avut discuții cu reprezentantul Pfeiffer din România, care va prelua în întregime acest contract, după ce partenerul lui care a lucrat pe Bocșa a intrat în insolvență. Din discuțiile avute se pare că are nevoie de o nouă mobilizare pentru a începe lucrările, urmând ca acestea să fie reluate în luna mai”, a afirmat în cadrul întâlnirii Dan Petrescu. Acesta a mai adăugat că proiectul de la Bocșa ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2018.

Primarul Eugen Cismăneanțu a avut și el o serie de solicitări de la reprezentanții Aquacaraș și de la constructor, în mod special cu privire la refacerea unor străzi sparte anterior în proiect și care nu au fost aduse la stadiul inițial, cum ar fi Ion Vidu (care din spusele edilului a fost lăsată spartă deja doi ani), Horia, Ion Creangă sau Sadovei.

Ceea ce vă rog este ca după reluarea lucrărilor deranjul cetățenilor să fie cât mai redus, iar ritmul de muncă să fie cel asumat prin graficele de execuție. Dacă este mai rapid ar fi extraordinar, dar cel puțin constructorul să respecte ceea ce s-a obligat prin graficul de execuție. Nu se poate ca pentru o stradă de 200 de metri să ni se ceară să eliberăm avize de spargere pentru 45 de zile, în condițiile în care trebuia să avem finalizat acest proiect în 2015”, le-a mai atras atenția Cismăneanțu, participanților la întâlnire.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Bianca Alexandra

    M-ai intai sa termine ce au inceput si sa repare strazile distruse de ei, spre exemplu de la Pomieri pana pe Aleea Barzavei, este o rusine ceea ce au lasat in urma lor. Trist, foarte trist!!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei