Mocioalcă și Corlățean îl lasă corigent pe ministrul Năsui iar grupul PSD din Senat îi cere demisia!

mocioalca

Grupul senatorilor Partidului Social Democrat solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, având la bază o seamă de argumente solide în acest sens.  Conform senatorului social democrat Ion Mocioalcă, Năsui a excelat printr-o lipsă de competență și de soluții la problemele reale ale economiei românești, care se află în pragul colapsului.

„Prin acțiunile pe care le-a întreprins, Năsui distruge zi de zi economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi! Mai mult decât atât sunt blocate investițiile și singura „oportunitate“ găsită este ca economia României să fie vândută pe doi lei, din seria „nu ne vindem țara, vi-o dăm pe gratis!“. Același domn ministru a omorât HoReCa și blochează consecvent exporturile! Putem tolera incompetența la vârf pe termen nelimitat?“, se întreabă retoric secretarul Senatului României, Ion Mocioalcă.

De altfel, în plenul Senatului României, senatorul social democrat Titus Corlățean atrăgea ieri atenția cu privire la dezinteresul vădit manifestat de ministrul economiei, Claudiu Năsui în privința salvării Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, singurul combinat de oțeluri speciale din România capabil să producă peste 100 de profiluri de oțeluri speciale, prin refolosirea fierului vechi.

„Domnia sa, ministrul economiei, spre deosebire de ministrul finanțelor și primul ministru, a refuzat dialogul legat de planul de reorganizare și salvare a Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște care are în acest moment 1000 de muncitori activi. Turnătoria și oțelăria sunt acolo, acest combinat a produs pentru companiile din sistemul național de apărare, la Cugir pentru toate profilurile de armament de AK-47. Apropo, fabrica de la Cugir importă oțel special la un preț de achiziție de 4 ori mai scump decât cel achiziționat de la Combinatul din Târgoviște! Vrem să vă asumați dacă intenționați să dați curs propunerilor pe care instituțiile statului le-au făcut pentru salvarea unei companii esențiale pentru domeniul de producție de oțeluri speciale și de securitate națională. Este bine să dați un răspuns foarte direct la o problematică în care 1000 de oameni își vor pierde definitiv locul de muncă de săptămâna viitoare, în condițiile în care activele companiei pot fi recuperate în contul datoriei de 40 de milioane de euro. Sau doriți, ca urmare a viziunii ideologice pe care o împărtășiți să omorâți totul?“, i-a transmis fostul ministru de externe al României, senatorul Titus Corlățean, actualului ministru al economiei, Claudiu Năsui.

Sergiu TABAN  

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Budha

  Bravo domnule senator Mocioalcă, chiar avem niște miniștrii de toată jena, iar acest nasol Năsui e praf!

 2. Coco

  Mocy, ai vorbit ca la ” Vocea patriotului naționale”…ati uitat ca voi ati pus tara pe butuci dar v – ati umplut buzunarele pentru zece generatii!?

 3. Dinu

  Reper 24 sunteti doar purtatori de cuvant sau postaci PSD, fara a realiza penibilul articolului? Ca Mocioalca nu are realizari stiam, ca vorbeste fara a argumenta ceva nu ma mai surprinde (de unde a scos cifrele alea?) dar sa vii si sa ceri salvarea combinatului din Targoviste privatizat de tine PSD in 2002 prin guvernul Nastase catre rusii de la Mechel care l-au dus in faliment, arata penibil. Noi am dat cu combinatul de gard, salvati-l voi din celelalte partide pt. ca sa avem noi cu ce ne lauda (daca va fi salvat, cine credeti ca o sa-si asume meritele in comunicate?)

 4. Ion ion

  CE AI FACUT DIN CARAS CARICATURA CE ESTI …? ACUM RSTI SI ECONOMIST ! AI EXPERIENTA DE LA UNBJUDET PASTORIT DE CAMARILA TA SI DISTRUS…MARS MAI LA GROAPA POLITICII….

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei