UPDATE Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis!

voiculescu

UPDATE 2: Conducerea Ministerului Sănătății va fi asigurată interimar de premierul Florin Cîțu, după refuzul lui Dan Barna de a ocupa poziția până la desemnarea unui nou ministru al Sănătății. Șeful Guvernului a anunțat că președintelui Iohannis a acceptat deja propunerea ca MS să fie condus interimar de către premier.

UPDATE 1: Premierul Florin Cîțu luase decizia demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, înainte de a se întâlni miercuri dimineață cu Dan Barna, la Guvern, au declarat pentru HotNews.ro surse politice convergente. Potrivit acestora, decizia anunțată de premier a avut acordul președintelui Klaus Iohannis. Aceleași surse susțin că vicepremierul a refuzat interimatul de la Sănătate.

După anunțul demiterii lui Vlad Voiculescu, tensiunea a crescut în tabăra USR-PLUS. Întruniți în ședință de urgență, aceștia discută despre pașii de urmat. Supărarea, susțin sursele citate, nu este pe Coaliție, ci pe Florin Cîțu, liderii partidului întrebându-se dacă se mai justifică susținerea acestuia în funcția de premier.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat pe marginea revocării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, afirmând că este obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când e cazul, pentru a asigura buna guvernare. În plus, Orban a precizat că PNL-ul susține decizia prim-ministrului.

…………………

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS. Informația a fost confirmată chiar de premierul Cîțu. Funcția de ministru interimar al Sănătății va fi ocupată de Dan Barna.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Florin Cîțu.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. B.

    Tot guvernul de incompetenți, cu tot cu Iohanis și Arahat ar trebui demis. E o cloacă și o hazna acolo belea nu alta. JOS BOTNIȚA!

    1. Codul penal

      Guvernul este incompetent dar masurile de protecție medicală TREBUIE respectate. Stiu foarte multe familii a căror membrii dragi au murit de această nenorocita de infecție. In familia mea s-a trecut cu greu peste această boală. Nu va jucați cu sănătate. Masurile guvernului sun JALNICE,bâlbâieli, vai mama lor. Sa plece si A-rahat si Câțu – pățu.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei