Ministrul Finanțelor, despre amânarea plății creditelor: „Oamenii să fie foarte atenți când iau această decizie!”

Citu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a informat în media că azi Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va permite amânarea plății ratelor la bănci pe o perioadă de până la nouă luni.

Cîțu le recomandă românilor să ia în calcul faptul că amânarea creditelor nu înseamnă iertare, iar atunci când înaintează cererea de amânare a plății creditelor aceasta să fie pe o lună, maxim două.

Amânarea nu înseamnă iertare de datorii. Oamenii să fie foarte atenți când iau această decizie. Eu le-aș propune mai întâi să apeleze la această măsură pe o lună, două, și apoi, în funcție de cum stă situația, să se extindă pe 9 luni. Amânarea plății ratelor se va face la cererea cetățenilor. Ratele trebuie plătite până la urmă”, a spus în media, Florin Cîțu.

Reluarea plății creditelor se va face reeșalonat, a mai spus ministrul Finanțelor.

Credite ipotecare,  credite de consum, credite juridice. Vor fi niște credite pe care vom pune lumină. Însă toate tipurile de credite vor avea acces. Reluarea plății se va face reeșalonat”, a specificat ministrul.

Președintele Iohannis a anunțat ieri că atât persoanele fizice, cât și firmele vor putea solicita plata ratelor bancare prin amânare.

foto: focuspress.ro

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei