Meteorologii anunță ploi în întreaga țară. Cod galben în județul Caraș-Severin

modelmic

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări meteo de vreme, valabile până marți dimineața, la ora 08:00.

O avertizare cod galben de ploi abundente, intensificări ale vântului, dar și ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m, vizează și o parte a județului Caraș-Severin. Potrivit meteorologilor, de luni, de la ora 14:00 până marți dimineața, „va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h”.

Tot până mâine dimineață este valabilă și avertizarea cod portocaliu, care vizează Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine, unde va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți, 5 ianuarie, dar în general slab cantitativ.

YTZlZDQ0ZWY3ODkwYTM3YTEwMWQ5OTJkNmE4MjYwZGU=.thumb

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei