Schimbarea de organigramă la Consiliu Județean Caraș-Severin, care ar duce potrivit lui Romeo Dunca, la eficientizarea activității în forul județean și implicit la economii la buget, nu pare a fi atât de simplu de realizat pe cât ar fi dorit președintele Dunca. Și asta pentru că angajații vizați de concedieri nu sunt dispuși să renunțe la posturile ocupate și s-au adresat instanței. Rezultatul? Un mediu de muncă de multe ori ostil, conform unei aprecieri a liberalului Dunca, și un volum de muncă suplimentar pentru juriștii CJ-ului. În plus, există temerea că aceștia nu ar putea fi chiar imparțiali atunci când trebuie să apere interesele județului contra propriilor colegi, motiv pentru care liberalii au propus astăzi consilierilor județeni aprobarea unui proiect de hotărâre privind achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare.
„Este o practică la nivelul întregii țări, primării, consilii județene, în anumite spețe mai sensibile, angajează case de avocatură sau birouri individuale de avocat pe aceste spețe. Intervine aici și factorul subiectiv, uman. Este greu să cred că juriștii noștri vor putea judeca cu mintea limpede și vor putea reprezenta interesele noastre la cel mai înalt nivel, în conflict cu proprii lor colegi”, a explicat inițiatorul proiectului, liberalul Mircea Teodorescu.
Propunerea liberalilor nu a fost însă pe placul consilierilor PSD și PRO România, care au votat împotrivă și nici a consilierilor PMP, care s-au abținut de la vot, președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, susținând că proiectul nu are temeinicie, nici legală, nici morală.
„În primul rând este o jignire la adresa aparatului juridic al acestei instituții din care vremelnic cu toții facem parte. Aș da timpul înapoi cu vreo 4 ani și jumătate, când am intrat în sala președintelui CJ, în calitate de vicepreședinte și am aflat în primele 15 minute că avem o datorie de 5 milioane de euro. Această datorie și faptul că astăzi dl președinte a putut prelua un CJ fără datorii se datorează secretarului județului și aparatului propriu, pentru că acele procese, fie cu aeroportul, fie cu Ministerul Dezvoltării , au fost câștigate de juriștii aparatului propriu. Poate că nu am făcut-o când am încheiat mandatul, dar îi felicit acum pentru că au fost extrem de profesioniști și au jucat în tabăra Consiliului Județean. Lăsând la o parte presiunile și intervențiile care au existat, au jucat corect. La fel de corect cred că pot să joace și în acest meci juridic cu cei care se simt nedreptățiți”, a afirmat Popovici, care a atras atenția că potrivit legii, autoritățile publice care au în structură organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, asistență sau reprezentare decât în situații temeinic justificate, ceea ce în opinia consilierilor PMP, dar și a consilierilor PSD și PRO România, nu este cazul în situația de față.
În favoarea proiectului au votat consilierii liberali, majoritari în forul județean.
„15 consilieri au votat pentru din cei 28. Este vorba de subiectivismul cu care un angajat din corpul administrativ al județului poate să se ocupe de o plângere sau de o apărare împotriva unui coleg pe care l-a avut și atunci am spus că cel mai bine este să căutăm să externalizăm vizavi de aceste litigii de muncă și având în vedere că sunt multe plângeri, dorim să ne și protejăm într-un fel angajații de la Juridic. Nu sunt niște procese complicate, nu e vorba de sume foarte mari și am considerat că trebuie să avem și portița asta. Asta nu înseamnă că efectiv vom face asta, dar să avem deschisă și această cale.
Pentru moment, noua organigramă nu a intrat în vigoare, deocamdată toți oamenii sunt la serviciu, mediul este ostil, dar noi cu toate astea mergem înainte”, a explicat la finalul ședinței, președintele Romeo Dunca.
Conform acestuia, aproximativ 50-60 de angajați, atât din corpul administrativ, cât și de la Direcția de Drumuri, au acționat în judecată Consiliul Județean, considerându-se nedreptăți de schimbările de organigramă dorite de conducerea instituției.
Karina TINCUL
“Profesionisti” ca si Popovici; “astia-s profesionistii care dupa ce la drumul Teregova – Luncavița care trebuia reparat in 45 zile (conform contractului) firma vine dupa 194 zile fara sa fi facut ceva si vor o noua confirmare ca mai e contractul lor, iar ei in loc sa-i trimita la plimbare pt. ca contractul este expirat, se eschiveaza. Halal profesionalism.
Dar ce facem cu cabana ilegala Domnule Presedinte Dunca , hotelul Montis de 4 **** de pe Muntele Mic in care aveti intamplator un Penthouse , in care sa va odihniti dupa 3 zile de munca (Marti , Miercuri si Joi) in cadrul CJ , Vineri , Sambata si Luni work at privacy business, deplasarea pe Muntele Mic facandu-se cu Touaregul CJ , bonuri motorina gratuit, ce facem cu astea ? Cabana o darami Domnule Dunca ?
Regimul GESTAPO-vist si NKVD-ist a lui Romeo Dunca distruge sanatatea si viata oamenilor. Metodele acestui personaj sunt minciuna, manipularea si ostilitatea fata de oricine care are alt punct de vedere decat al lui dar, ilegalitatile comise de el sunt nenumarate pentru ca intodeauna “hotul, striga … hotii”.
Interesanta si perfect logica asocierea Gestapo/ NKVD. Cine le asociaza stie despre ce vorbeste; n-am inteles care-i legatura cu Dunca, dar admir modul de gandire.
Musiu le prezident, adica vrei sa lucrezi cu mercenari si nu cu trupele proprii…si asta se face pe bani muuulti, ca o casa de avocati costa enorm…
Pe banii cui venerabile,ca giudetu e sarac si abia isi trage sufletul.. .???
Carei firme îi este dator ăsta ? A sosit timpul să-și plătească datoriile la mercenari pe banii fraierilor ? DNA mai lucrează sau pentru cei de teapa ăstuia au consemn sa nu se atingă de ei ?