Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița a furat … startul cu spitalul modular

a

Comisii și anchete de la Consiliul Județean, de la DSP, de la Minister, de la Parchet și procuratură, vin și pleacă una după alta. Motivul – incidentul regretabil petrecut în campania electorală la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Nelu Tătaru s-a pronunțat chiar a doua zi după incident: „managerul trebuie să plece“. Fără un diagnostic domnule doctor, fără a se stabili o vină? Cum să plece? Tot așa cum ați demis-o dvs la 2 săptămâni de la preluarea postului câștigat prin concurs? Tot așa cum ați suspendat-o a doua oară după nici 24 de ore? Și acum îi reproșați că nu și-a respectat contractul de management. Când? În perioada în care era suspendată?

Trecem peste asta, pentru că un vinovat trebuie să existe, iar acesta a fost desemnat deja de Nelu Tătaru. Nu l-am auzit spunând un cuvânt despre directorul medical ori despre cel de îngrijiri. Ei nu au nicio vină? Probabil că nu. Managerul e vinovat că domnia voastră ați desemnat staționarul 3 drept spital suport Covid. Când ați făcut asta nu ați știut care sunt condițiile? Ori nu v-ați interesat și asta e culpă ministerială, ori ați ignorat informațiile și asta are un alt nume și un alt tratament.

La Reșița se știa că Staționarul 3 nu prezintă garanții de funcționare, din niciun punct de vedere: clădirea este una veche din 1956 în care nu s-a investit nimic de 20 de ani; spitalul avea (și mai are și la ora actuală) conturile blocate și datorii; costurile pentru utilități sunt extrem de ridicate; analiza cost-beneficiu indică pierderi inutile; imobilul nu poate avea circuite covid și non covid din cauza arhitecturii clădirii și nu în ultimul rând starea avansată de degradare a clădirii aduce atingere atât calității vieții pacienților și personalului medical, cât și desfășurării actului medical în sine.

Vi se par suficiente motive să nu fi desemnat o asemenea unitate medicală drept suport covid? Nu sunt aprecierile mele, ci ale managerului pe care l-ați găsit vinovat fără să verificați realitatea. Sunt opiniile acestuia ce vi-au fost transmise în data de 7 octombrie anul acesta, adică după o lună și jumătate de la re-re-preluarea mandatului de manager, în plină pandemie. Sunt cuprinse în adresa transmisă atât DSP-ului cât și ministerului pe care cu onoare îl conduceți, în care vă solicita aprobarea construirii spitalului modular la Reșița, printr-un proiect finanțat integral de General Finance Investement, precizând că Spitalul Județean de Urgență este mai mult decât interesat de acest proiect.

Dacă stai strâmb și încerci să judeci drept constați că după atâția ani, la cârma unității sanitare a ajuns un specialist în management, doctor în economie, profesor universitar în domeniul managementului și fără înregimentare politică. Sau pentru dumneavoastră exact acest lucru a contat cel mai mult, cu nu face parte dintr-un partid, de preferat al domniei voastre. Abia aștept demiterea Alinei Stancovici și numirea următorului specialist. Oare atunci se vor rezolva toate problemele din spitalul reșițean?

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. ela

  titlu absolut neinspirat…dar articolul merita toate felicitarile!!
  asa e….sperăm ca doamna director sa continue treaba buna, poate cu alti doctori si asistenti…

  1. ANA POPA

   CE N-O SA STII NICIODATA ,VASILE-DESI DOREL AR FI MAI POTRIVIT-ESTE CA NU TOTI GANDESC CU APENDICELE DIN SPATELE PROHABULUI.CE NU STIU MULTI ESTE SA RESPECTE UN OM CU VALORI CERTE,EDUCAT,CULT,PROFESIONIST SI MORAL .CE NU VOR SA STIE MISOGINII ESTE CA FEMEIA MERITA RESPECT -DESI EXISTA CAZURI IN CARE ,PARCA,AVORTUL ERA PREFERABIL NASTERII UNOR GAGAUTI.

 2. Geta

  Am înțeles aproape tot…bolnavii de ce erau pe holuri dezbrăcați? De ce nu erau în saloanele acelea din 1956,in paturile vechi,sub o pătură,cu tratament,hrana și personal care sa se ocupe de ei??? Vi se pare prea mult ptr. salariile primite?

 3. Cetățeanul Trollmentat

  Demișii cu demișii, morții cu morții, iar directorii … direct în camera deputaților! Dă-l încolo de spital, stai acasă de nu-ți convine!

 4. Potorache

  O precizare necesara….spitalul 3 a fost bagat ca spital covid de altcineva si a functionat fara probare de la DSP.Nu era necesar ca acest spital sa fie spital covid .”Manevra ” a fost facuta pentru a salva spitalul din Caransebes unde tartor era presedintele pe tara al colegiului medicilor .Tot acest individ nu a vrut-o pe actuala directoare ,nu de alta dar nu mai putea el manevra spitalele din Resita .Cine a fost coada de topor de la 3 ?afla Dane ca nu e greu .

 5. Marius

  Buun, spitalul este vechi.
  Dar bolnavii de ce erau pe jos, dezbrăcată si geamurile deschise ?
  Personalul unde era ?
  Condamnare penala pt toti, de la infirmieră pînă la doctori, inclusiv conducerea , în bloc !
  Adică pușcărie cu executare !
  După, sa vedeti salarii de mii de euro !
  Ticăloși fără suflet !

 6. Sorin

  Ma tata dacă vezi ca spitalul are datorii și nu demolate face nimic dai toate problemele in vileag in media vezii dacă reacționează cineva dacă nu dați demisia unu nu ați făcut la fel toți ați stat pe banii statului

 7. zero

  “un vinovat trebuie să existe, iar acesta a fost desemnat deja de Nelu Tătaru”

  Sub invazia “tătarilor”, sănătatea a devenit barbară.
  O fi şi ăsta de pe la Tătărăi (= Scorniceşti)?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei