Lunga vară fierbine pentru absolvenții claselor terminale începe chiar de astăzi

en

Înscrierile la Evaluarea Națională 2021 se desfășoară de astăzi și până la sfârșitul acestei săptămâni, respectiv vineri în 11 iunie, potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educației. Absolvenții clasei a VIII-a din promoția curentă sunt înscriși automat de secretariatele unităților de învățământ.

În vederea asigurării dreptului de participare la examenele naționale, elevii și părinții acestora vor fi corect informați, în conformitate cu legislația în vigoare, referitor la modul de desfășurare a examenelor naționale, la rolul acestora, precum și la faptul că orice absolvent de clasa a VIII-a are dreptul să fie înscris pentru susținerea Evaluării Naționale.

Înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face astfel: pentru candidații din seria curentă, secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii, introduc datele personale ale elevilor în platforma dedicată Evaluării Naționale. Așadar, nu se completează nicio cerere pentru candidații seriei curente. Pentru candidații din anii precedenți înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.

Calendarul oficial al examenului este următorul, conform declarațiilor Inspectorului școlar general, Lavinia Carina PRISTAVU de la ISJ Caraș-Severin:
07 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
Probele scrise:
• 22 iunie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
• 24 iunie 2021 – Matematica – probă scrisă
• 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
Rezultatele și contestațiile:
• 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
• 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) –
• 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
• 30 iunie – 4 iulie 2021 Soluționarea contestațiilor
• 4 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Le urăm tuturor celor 1701 de absolvenți din promoția curentă, dar și  celor din promoțiile anterioare, multă baftă dar cum aceasta nu e suficientă, poate reușesc ca în această ultimă săptămână să mai parcurgă materia încă odată.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei