Lucrările pentru amenajarea parcului din Zona Gării continuă la Oravița

a1

Proiectul „Reconversia funcțională a unui teren degradat și neutilizat din intravilanul orașului Oravița și transformarea acestuia într-o zonă verde de agrement și recreere pentru comunitate” are drept scop îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață ale locuitorilor din mediul urban și este în plină desfășurare în orașul din Valea Carașului.

Zona căreia i se adresează în mod direct proiectul este o aglomerație de blocuri vechi din zona Gării, iar proiectul își propune îmbunătățirea condițiilor de viață ale riveranilor prin construirea unui parc pe o suprafață de cca. 4 ha de teren actualmente degradat și neutilizat.

a2

Dintre obiectivele specifice ale proiectului pot să enumăr: reconversia funcțională a 2 parcele de teren aflate în stare de degradare cu o suprafață totală de 4,1 ha din mediul urban al orașului prin plantarea cu spațiu verde a 38.744 mp. Acest fapt va permite creșterea suprafeței spațiilor verzi la 12,58 mp/locuitor, cu impact pozitiv imediat asupra calității vieții și stării de sănătate a populației urbane“, a precizat pentru Reper 24, edilul Oraviței, Dumitru Ursu.

Va fi satisfăcută în același timp dorința de agrement și recreere a populației orașului Oravița prin realizarea unui parc cu 8 zone de activități de interes pentru comunitate în materie de activități recreaționale și culturale pentru toate vârstele. Valoarea proiectului este de peste 3 milioane de lei, iar finanțarea este posibilă prin Programul Operațional Regional.

a3

Proiectul prevede  amenajarea de locuri de joacă pentru copii, plantări de copaci, înlocuirea stâlpilor de iluminat cu stâlpi cu panouri fotovoltaice, amplasarea de bănci, coșuri de gunoi și toalete ecologice, împrejmuirea parcului și realizarea unui număr de patru căi de acces“, a mai precizat primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. alcibiade

    Multumim Dane de informații, chiar din fotografii se vede activitatea intensă si ritmul susținut al lucrărilor!!!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei