Luca Mălăiescu: „Avem un proiect pe care l-am depus deja la CNI și așteptăm cu nerăbdare să îl vedem finanțat în 2021”

mala

2.900.000 de lei de lei, bani de la bugetul local, sunt investiți la Oțelu Roșu în pavarea a 17 străzi din oraș. Pe de altă parte, primarul Luca Mălăiescu speră să obțină finanțare pentru asfaltarea a 11 străzi din oraș. În cazul în care se va reuși atragerea de fonduri pentru acest proiect, Oțelu Roșu va deveni primul oraș din Caraș-Severin cu toate străzile asfaltate.

Din 76 de străzi câte are orașul Oțelu Roșu au mai rămas de asfaltat doar 11. Restul sunt asfaltate în totalitate, deci ca și procent dacă facem un calcul, peste 80% din străzile orașului sunt asfaltate. Pentru cele 11 străzi, avem un proiect pe care l-am depus deja la CNI și așteptăm cu nerăbdare să îl vedem finanțat în cursul anului 2021.

De asemenea, mai avem în derulare un proiect de pavare a trotuarelor de pe 17 străzi. Deja 5 străzi au fost pavate, urmând ca și diferența de 12 străzi, să fie pavate în perioada anului 2021. Acest proiect este finanțat de la bugetul local și este în valoare de 2.900.000 de lei”, a explicat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

După finalizarea acestor două proiecte, atenția administrației locale din Oțelu Roșu se va îndrepta spre un aspect, legat tot de infrastructură: rigolele de scurgere a apei pluviale.

În prezent, avem pavate trotuarele a foarte multe străzi din oraș, am finalizat centrul civic, după ce finalizăm cele 17 străzi, ne vor mai rămâne de pavat doar trotuarele de pe 12 străzi, deci ne apropiem cu pași repezi spun eu de a avea toate străzile asfaltate și toate trotuarele pavate, după care vom avea foarte mult de lucru la modernizarea străzilor cu rigole. Din păcate, orașul Oțelu Roșu ca de altfel majoritatea orașelor din România, pe unde am umblat m-am uitat și am constat că este aceeași problemă, nu avem rigolele necesare pentru apa pluvială”, a mai precizat edilul.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. imoGen

    “am constat că este aceeași problemă, nu avem rigolele necesare pentru apa pluvială”

    E bine că a asfaltat, a pavat și la finalul lucrărilor ajunge la concluzia că nu are ce face cu apa pluvială și că nu există rigole.
    Felicitări!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei