Lovitură grea pentru traficanții de droguri din Reșița: 11 persoane reținute, iar alte 8 sub control judiciar

modelmic

Lovitură grea pentru traficanții de droguri din Reșița: 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, iar alte 8 persoane se află sub control judiciar pentru 60 de zile, în urma perchezițiilor derulate ieri de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Caraș – Severin.

Vizate în cadrul acțiunii de joi au fost trei grupări infracționale, două dintre ele implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia grupare specializată în efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Conform procurorilor, între cele grupări exista o colaborare, în special pe palierul de distribuție stradală.

Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, se făcea în special de la dealeri de pe raza municipiului Timișoara. După ce se procura cannabisul, acesta era porționat și oferit spre vânzare în diverse ambalaje (țiplă, staniol) la doze de 0,2 – 1 gram de către palierul de distribuție stradală.

În ceea ce privește activitatea grupării specializate în operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, se realiza mai intai aprovizionarea cu substanță activă necesară producerii substanțelor psihoactive, de la persoane de pe raza municipiului Craiova. După ce procurau substanța activă, liderii grupării o prelucrau, prin amestecarea cu diverși solvenți, cum ar fi acetona și alte substanțe toxice și impregnarea pe fragmente vegetale, de regulă provenite din plicurile de ceai. Substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive erau vândute apoi în rândul tinerilor de pe raza municipiului Reșița, la prețuri cuprinse între 30-60 lei/doza.

Citește Bani, droguri de mare risc și substanțe halucinogene, găsite în urma perchezițiilor de la Reșița

foto: ziare.com

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Johann Nicolescu

    De ce nu spun institutiile statului din CS, nimic despre Caransebes, centru de distribuire a drogurilor in CS si orasul ex-primarului si actualul ministru de interne M Vela si despre Pontonul de la Valiug ?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei