Locuitorii din Moldova Nouă sunt chemați duminică la urne, să-și aleagă primarul

a

Ion Chisăliță (PNL) și Eugen Băleanu (Partidul Verde) se vor confrunta duminică pentru obținerea șefiei la Primăria orașului Moldova Nouă. Organizarea acestui nou tur de scrutin vine ca urmare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție care a respins alegerea fostului primar Adrian Torma la cârma orașului din Moldova Nouă. În aceste condiții, în acest nou tur de scrutin vor intra candidații situați pe locurile 2 și 3, respectiv Ion Chisăliță din partea PNL și Eugen Băleanu din partea Partidului Verde.

Decizia ICCJ: „Admite recursul formulat de pârâtul Biroul Electoral Central pentru Alegerea Autorităților Administrației Publice Locale din 2020 și recursurile formulate de pârâții Partidul Național Liberal – Filiala Caraş-Severin și Organizația PNL Moldova Nouă și intervenientul accesoriu Damian Cristian Iuliu formulate împotriva Sentinței civile nr. 301 din 16 octombrie 2020 pronunțate de Curtea de Apel Timișoara – Secţia de contencios administrativ și fiscal. Casează sentință recurată. Respinge ca neîntemeiate acțiunile conexe formulate de reclamanta Organizația Județeană Caraş-Severin a Partidului Social Democrat și reclamantul Torma Adrian-Constantin. Respinge cererea de intervenție principală formulată de Alianța Electorală PSD-PRO România, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenție accesorie formulată în favoarea Biroului Electoral Central de intervenientul Damian Cristian Iuliu. Definitivă. Pronunțată în ședință publică astăzi, 13 ianuarie 2021“.

De săptămâna viitoare este posibil să fie validat și Consiliul Local ales la sfârșitul lunii septembrie și suspendat de Justiție până la definitivarea procesului privind șefia la Primăria orașului din Clisura Dunării.

Vă reamintim, de aproape 4 luni, Primăria orașului Moldova Nouă este condusă în regim de avarie de secretarul primăriei, care a gestionat, atât cât îi permite legea, problemele curente ale orașului. În pofida opțiunii electoratului, care a votat majoritar realegerea lui Adrian Torma pentru un nou mandat la primăria orașului, instanța a decis că acesta nu mai are dreptul să candideze în această fază, ca urmare a unei neînțelegeri privind depunerea candidaturii.

Alegerile din Moldova Nouă de duminică vor fi organizate de Prefectura Caraș-Severin, iar validarea primarului se va face într-un singur tur de scrutin, indiferent de numărul celor prezenți la urne. Din păcate, reprezentantul PNL Ion Chisăliță, ales și consilier județean și propus vicepreședinte al acestui for, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima alegerea pentru una sau alta din cele două funcții.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Cetățeanul Trollmentat

    A fost omis și al 3-lea candidat: Demien Cristian Iuliu! El va candida sprijinit de celebrul Dud, arborele tăiat de fostul primar Torma. De la acest nefericit eveniment s-a născut și un proverb în Moldova Noua: “căutând paiul prin curtea lui Băleanu, iți pică în cap o creangă din dudu lui Chisăliță”.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei