Lipsă de cvorum pentru proiectul Marila, prin absența consilierilor PNL și PRO România!

o

Deși ar fi dorit ca predarea amplasamentului spitalului de boli cronice de la Marila către CNI să fie realizată cu celeritate, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca n-a avut noroc. În cadrul ședinței de Consiliu Local Oravița care ar fi trebuit să aibă un rol hotărâtor în destinul Spitalului de la Marila, consilierii liberali, dar și cei de la PRO România au absentat in corpore. Astfel, fiind constatată lipsa de cvorum ședința a devenit una a discuțiilor libere, prezidată de Romeo Dunca, un fel de pedalare la o bicicletă fără lanț.

Mie mi se pare că această întâmplare nu are legătură doar cu liberalii, mie mi se pare că aici există presiuni din alte părți pentru că sunt presiuni din județ din toate părțile asupra bunului mers al lucrurilor și există un interes obscur de a se bloca activitatea.

Vă spun de unde pleacă asta! Nu se poate să existe o plângere penală împotriva mea la DNA, pe o temă puerilă, care are câteva săptămâni și ea să fie și direct instrumentată. Eu cred că și ceea ce s-a întâmplat astăzi este o presiune politică a altora, nu a celor de la PNL”, a declarat, după ședință, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca.

Hotărârea se amână pentru o data ulterioară, CNI-ul neducând lipsă de proiecte prioritare în acest sens. O șansă ratată de această dată de Oravița, de Caraș-Severin, de bolnavii cronici, pentru un obiectiv care își așteaptă de decenii reabilitarea. Pentru că vorba unui trist slogan „ca românu nu e unu”, când poate să-i tragă confratelui una la goale, nu ratează ocazia. Fie-ne de bine, dar atunci când „facem lucrurile să meargă în acest hal”, atunci să nu mai așteptăm minuni, zic!.

La CNI toată lumea merge ca la pomul lăudat, toți vor și speră că CNI rezolvă tot, nu va fi așa, pentru că indiferent cât  de mult se dorește, totuși avalanșa de proiecte care au ajuns acolo, undeva la peste 3.000 de proiecte, din punct de vedere fizic nu se pot realiza toate, și nici nu există finanțare pentru tot, sigur va trebui să se aleagă, dar pe partea de post Covid există bani disponibili, iar cererea acum nu este mare și ținând seama că acest sanatoriu este unul de referință, cu încărcare istorică, există șansa să fie prins și finanțat!”, a mai spus cu încredere președintele Romeo Dunca.

73075141-610f-4d08-b465-5e05dafc6f9d

c613bf6f-2fbc-4b2c-95bb-7f56237121bf

 

 

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Vali GHIȚĂ

    Ce se întâmplă în Consiliul Local Oravița e de plâns. Toți sunt împotriva tuturor și orașul e cu un picior în râpă….adică în Cîca…aproape că plâng de fiecare dată când urc în centru. În China, astfel de conducători sunt executați public.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei