Lemn în valoare de peste 80 de mii de lei, confiscat de polițiștii cărășeni

modelmic (1)

Polițiștii cărășeni împreună cu reprezentanți ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Ocoalelor Silvice şi Gărzii Forestiere Timişoara au efectuat 724 de controale pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic. Acțiunile au avut loc în primele 8 luni ale acestui an, perioadă în care din cele 724 de controale, 590 au fost pe linia legalității transportului de material lemnos.

 În cadrul acestor controale au fost verificate 60 de obiective, și anume: exploatări forestiere, depozite de material lemnos, instalații de debitat şi ocoale silvice și peste 1450 de mijloace de transport material lemnos.

Polițiștii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010 – actualizată, în valoare de 205,3 mii lei și au confiscat peste 320 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 80 mii și s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 4 autovehicule, precum si 18 bunuri și obiecte folosite la comiterea faptelor, printre care 4 autovehicule.

Tot în perioada menționată  au fost întocmite 134 de dosare de cercetare penală pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul silvic, iar faţă de persoanele cercetate în cadrul a 11 dosare penale s-a dispus trimiterea în judecată, ca urmare a terminării cercetărilor.

foto: sibiu100.ro

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei