Legendarul Ilie Pătruică: „Comunitatea Reșiței trebuie să ajute cât mai urgent HC Adrian Petrea!“

Ilie Patruica

Prezent la faza județeană a turneului memorial Gheorghe Ola la fotbal, organizat de AJF Caraș-Severin la sala Polivalentă din Reșița, profesorul Ilie Pătruică, omul de care se leagă amintirea anilor 60 și 70 a unei celebre echipe de fotbal, de care ne aducem aminte cu nostalgie, Metalul Reșița, dar și a unor echipe masculine și feminine de handbal, renumite la acea vreme, a stat de vorbă cu noi în legătură cu situația sportului de performanță din Reșița și mai cu seamă a situației dificile pe care o traversează echipa de ligă națională din municipiu, HC Adrian Petrea.

„Acum aproape 50 de ani, în plenara pe țară a Consiliului Național, vă mărturisesc cu mâna pe inimă, am ridicat chiar problema legată de rolul comunității în sport, vorbesc aici de preocuparea pe care trebuie să o aibe primăria municipiului de a sprijini în mod direct activitatea sportivă, de administrare a bazelor sportive și mai cu seamă ajutorul oferit sportului de performanță, care duce numele orașului pretutindeni în țară și de ce nu, peste hotare. Pentru că cei care conduc orașul și domnii consilieri locali ai acestui oraș au o obligație morală să se implice mult mai puternic decât au arătat-o până acum, ca să nu mai vorbim despre faptul că puterea economică a celor care colectează taxe și impozite trebuie să se întoarcă și în zona sportului. Cum motivăm tinerii să vină spre sport, dacă nu le oferim modele de perfomanță, aici la noi acasă? “, se întreabă legendarul om de sport Ilie Pătruică.

Reper 24:  Ce părere aveți despre situația dificilă pe care o traversează echipa noastră de ligă națională, HC Adrian Petrea?

Ilie Pătruică: „Sunt total nesatisfăcut. Am avut două echipe de handbal, una masculină și cealaltă feminină, fruntașe pe țară, se juca în 11 pe atunci, iar școala sportivă producea handbaliști pe bandă rulantă. Am avut un Stockl, care a jucat la campionatul mondial. Am o mare durere în suflet pentru ceea ce se întâmplă cu această echipă frumoasă. Cineva trebuia să se gândească și să ajute handbalul. Poate nu e prea târziu. La ora asta e un dezastru din punct de vedere a ceea ce văd că se petrece cu sportul în general. Decidenții Reșiței trebuie să acționeze cât mai urgent, cât încă se mai poate! Degeaba plângem mai târziu! Ar trebui gândit un proiect la nivel de primărie și consiliu local prin care două sau trei ramuri sportive care au rezultate notabile, așa cum este prezența pe prima scenă a handbalului a acestei echipe antrenate de Adrian Petrea, să fie sprijinite necondiționat din bugetul care este pregătit la începutul anului. Acest om care a făcut tot ce a putut pentru a ne oferi handbal de calitate, Cristian Pătru, nu poate de unul singur! Este imposibil! Am lăsat prea mult pe umerii unui singur om. Comunitatea trebuie urgent să acționeze pentru ca acest vis, pe care ni l-am dorit, să nu eșueze.

Ghoerghe Popa Popica si Ilie Patruica

Sergiu TABAN     

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei