La Vila Lac cu…poalele-n cap – pamflet politic

pp

Vai, vai, vai, mare necaz mare pe capul proaspeților însurăței din Guvernul României. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe certificatul de căsătorie, sau mă rog, pe actul care atestă că „s-au luat“ că a apărut și motivul de divorț: premierul României, Florin Cîțu (știu că suna ca naiba, dar asta e), premierul României zic, sătul de ifosele diamantului neșlefuit (așa i-a zis tătucul Barna) Voiculescu, ditamai ministrul Sănătății românilor, l-a cam zburat puțin din schemă.

Vai, dar cum se poate, păi de ce, trebuia să știm și noi, aveai nevoie de aprobarea noastră….și alte chestii din astea. Păi se poate măi băieți? Se poate? Nu și voi alături de liberali și udemeriști ați semnat aprobarea lui Cîțu de a fi premier? Gata, v-ați răzgândit? Nu voi sunteți cei care ați pus la cale toată această mascaradă și acum când Vlăduțu a dat cu oiștea-n gard vă puneți poalele-n cap și începeți să strigați asemeni țâncilor de-o șchioapă care se ceartă pe maidan și se înjură cu neaoșul „ba pe-a mamițicii dumitale“?.

„Liberalii nu au vrut Sănătatea și doar noi și numai noi ne-am asumat-o“. Așa au cuvântat liderii useriștilor și plusiștilor la un loc. Păi dacă vi-ați asumat-o, acum spălați-vă pe cap cu diamantul vostru cu tot. Cu reforme pe hârtie, cu spitale noi în gând, cu personal sanitar măscărit și lăsat fără lovele, cu promisiunea tăierii salariilor (pardon a veniturilor), cu spitale modulare (care costat o căruță de bani) care stau nefolosite și tot așa. Ați crezut că e doar pe păpat lovele? Nu tăicuțule, era vorba să și munciți câte ceva; să munciți pentru prostătura asta de țugulan care nu știe altceva decât să ceară: salarii, pensii, dreptul la o îngrijire medicală, respect, dreptate, justiție și alte prosti din astea, stricându-vă vouă liniștea și somnul. Nu aveți ce face, ăsta-i țugulanul: sărac, prost și flămând, dar spre deosebire de voi cu ceva materie cenușie în cap.

Adevărata bătălie e însă, între mahării din spatele marionetelor politice de azi. Cred că serviciile se joacă de-a măsuratul cu ruleta; și-au pus-o pe masă și acum o măsoară să vadă care o are mai mare. Sincer cred acest lucru. În acest caz sunt două variante de lucru; 1) Cine le-a permis o astfel de joacă și de ce? și 2) Dacă nu sunt ele, Serviciile în spatele acestor acțiuni sistematice de jefuire a României, pentru ce își iau leafa lună de lună fără să miște un deget în favoarea prostimii?

Suntem zi de zi, de ceva ani încoace, spectatorii unui teatru de marionete prost; un spectacol în care niște păpușari ne tot arată marionetele spilcuite, aranjate și frezate (mă rog Nicușor, generalul de la capitală face excepție în ceea ce privește freza), ne rostesc replici pompoase, în timp ce, în spatele cortinei se fură, se distruge, se … Până la urmă, acesta este rezultatul votului nostru din decembrie. Asta ne-a adus Moș Nicolae anul trecut, cu asta ne jucăm până la următorul cadou.

Niciunul dintre actorii de pe scena acestui spectacol cu păpuși și păpușari nu e mai breaz; nici gând. Useriștii și plusiștii, luați câte doi pentru că tribunalul nu le-a aprobat încă uniunea neconsensuală, sunt cei care nu jură cu mâna pe Biblie, nu cred în valorile familiei tradiționale, scot însemnele creștinismului dar, în același timp, îl compară pe Vlad Voiculescu cu Isus, răstignit de Cîțu în postul Paștelui. Blasfemie mai mare cred că nu există.

Liberalii lui Brătianu consideră că Educația și Sănătatea nu sunt prioritare pentru această nație; afacerile, întreprinzătorii, comercianții sunt cei care ar trebui să conteze. Care comercianți, care întreprinzători, domnilor? Cei pe care i-ați adus în buza prăpastiei și le-ați oferit posibilitatea să facă un pas în față? Cei pe care i-ați adus la sapă de cauciuc și tot voi îi certați? Despre care afaceri vorbiți? Despre cele în care un kilometru de autostradă ajunge să coste 20 de milioane de euro, de râd și curcile europene de noi și de prostia noastră?

Una peste alta avem niște țațe cu poalele-n cap care vor merge astăzi la o întâlnire informală cu președintele Iohannis, niște bolnavi care nu prea își mai găsesc loc prin spitale, niște români sărăciți și fără viitor, niște copii care sunt pe punctul de a pierde încă un an de școală, niște părinți care nu au siguranța unui loc de muncă și mâine, niște afaceri care se năruie zi de zi, niște șomeri al căror număr crește alarmant, și o clasă politică impotentă de acțiune.

A, și să nu uit: când spun clasă politică impotentă de acțiune, fac referire și la pesedeii lui Ciolacu care, s-a gândit el mai bine și vor anticipate. Poftim? Anticipate? Pentru ce? Păi nu sunt decât 4 luni de când au fost alegeri și sunteți câștigătorii care au ieșit pe locul 2. Vreți să luați peste 50% din sufragiile electoratului? Ce să faceți cu ele? Ați avut 74% din votul poporului și vi-ați bătut joc de el. Ați uitat? Noi, nu. Singurii care au o schemă de joc sunt udemeriștii care, mai pe șestache așa, fac ce fac și sunt cei care își respectă electoratul și trag spuza pe turta lor. Păi dacă se poate, de ce nu, zic.

 

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Sursă foto: Copacul din pădure – Word Press.com

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei